ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ"...


"ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ , Η ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ..."
ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"

Μήνυμα ενότητας και χάραξης νέας στρατηγικής έστειλαν τα μέλη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κατά την συζήτηση – αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Τρεις πτυχές αναδείχτηκαν μέσα από την πρώτη συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» Δήμου Διονύσου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου, με στόχο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πρώτον, έγινε αποτίμηση της ήττας και αναζητήθηκαν τα αίτια,
δεύτερον αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να τεθούν τα ζητήματα της μελλοντικής προοπτικής της παράταξης, ώστε να χαραχτεί η στρατηγική από τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης και
τρίτον συμφωνήθηκε να αναζητηθεί ένα νέο σαφέστατο στίγμα για τον κόσμο, ένα στίγμα ελπίδας και προοπτικής.

«Είμαστε η παράταξη της δημιουργίας και της σύνθεσης, η οποία συνένωσε και οργάνωσε το νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Διονύσου, πραγματοποίησε και δρομολόγησε δεκάδες μεγάλα ή μικρότερα έργα τα περισσότερα εξ’ αυτών θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο –τρία χρόνια. Είμαστε η παράταξη που μάχεται για τα συμφέροντα του τόπου και των συνδημοτών. Αυτή την μεγάλη παρακαταθήκη για τον Δήμο θα την υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο». Ήταν το μήνυμα αλλά και το πρώτο πρόταγμα της εποικοδομητικής συζήτησης που αναπτύχθηκε.

Όλοι συμφώνησαν πως: «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και δεσμεύτηκαν για έναν νέο κοινό αγώνα.

Ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης ζήτησε απ’ όλους: «Να σκύψουμε με νηφαλιότητα στο αποτέλεσμα, να πάρουμε τα σωστά μηνύματα και να εισέλθουμε σε μια διαδικασία ενότητας και προοπτικής για το μέλλον». Μία ενότητα την οποία εγγυήθηκε ο ίδιος, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για την ήττα, και ζητώντας προσωπικά συγνώμη για λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες που παρατηρήθηκαν τόσο κατά την θητεία των τρεισήμισι χρόνων της θητείας όσο και κατά την προεκλογική περίοδο. Κατά την πρώτη αυτή αποτίμηση, με νωπές ακόμη τις μνήμες του αποτελέσματος, οι αιτίες της ήττας που επισημάνθηκαν, συνοψίζονται στα εξής σημεία:

1. Φαινόμενα υπερβολικής αισιοδοξίας αλλά και ψήγματα αλαζονείας που παρατηρήθηκαν πριν τις εκλογές.

2. Ελλειπτική αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας.

3. Ελλιπής επικοινωνία του σημαντικότατου έργου που πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση στον Δήμο και σε κάθε Δ.Ε. ξεχωριστά, αλλά και λανθασμένη προεκλογική τακτική.

4. Υπονόμευση, εκ των έσω, του διοικητικού έργου κατά την διάρκεια της θητείας.

5. Έλλειψη σύμπνοιας και συλλογικής προσπάθειας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

6. Επανάπαυση στο αποτέλεσμα του Α’ γύρου, αλλά και αδιαφορία για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου, από υποψήφιους της παράταξης που δεν εκλέχτηκαν.

7. Έλλειψη κάποιων αναγκαίων στεγανών στους κόλπους των μελών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

8. Ελλιπής αντίκρουση ψευδολογιών που χρησιμοποίησαν ως όπλο οι αντίπαλοι, με τον φόβο μην παρασυρθούν τα μέλη της παράταξης στο ‘παιχνίδι’ των αντιπάλων και υπάρξει συμβολή στην πτώση του πολιτικού ήθους και πολιτισμού.

9. Πλημμελής ή και λανθασμένη διαχείριση, πρώην στελεχών της παράταξης που συμπορεύτηκαν με αντίπαλες δυνάμεις στις εκλογές, αλλά και προβληματική συνεννόηση με παρατάξεις που δεν συμμετείχαν στο Β’ γύρο.

10. Έλλειψή επαρκούς χρονικού διαστήματος από τους νέους υποψηφίους να αναδείξουν την ποιοτική ανανέωση της παράταξης και να κερδίσουν την αναγνωρισιμότητα του κόσμου.

11. Η μεγάλη αγανάκτηση του κόσμου και η τάση ανατροπής κάθε διοικητικής εξουσίας λόγω του αρνητικού κλίματος της εποχής, που εκφράστηκε τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές.

Τι είπε  ο Γιάννης Καλαφατέλης


















Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Γιάννης Καλαφατέλης, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την παρουσία σας στη σημερινή συνάντηση, όπου θα κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για τον δύσκολο αγώνα που δώσαμε από κοινού στις δημοτικές εκλογές. Έναν αγώνα με ήθος και πολιτικό πολιτισμό.

Πρώτ’ απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους 7.223 ψηφοφόρους της που μας τίμησαν στο A’ γύρο των εκλογών και βέβαια στους 8.821 που ψήφισαν την παράταξή μας, στον Β’ γύρο. Χαιρετίζουμε και τους δημότες που με 1527 λευκά και άκυρα στις εκλογές του Β’ γύρου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε…

Προσωπικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, το οποίο είναι σεβαστό, δεν εκφράζει σε καμία των περιπτώσεων την αποτίμηση του σημαντικού έργου που πραγματοποιήσαμε ως διοίκηση τα τρεισήμισι χρόνια της θητείας μας. Είναι σαφώς επηρεασμένο από την γενικότερη αγανάκτηση των πολιτών λόγω της βαθειάς οικονομικής κρίσης καθώς και από την τάση ανατροπών που αποτυπώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές, συνεπικουρία βέβαια δικών μας λαθών, παραλείψεων και αδυναμιών.

Επιτυχία είχε πει κάποιος, είναι να κάνεις συνηθισμένα πράγματα, ασυνήθιστα καλά…. Εμείς κάναμε πολλά ‘ασυνήθιστα πράγματα’, αρκετά καλά. Και όταν λέω ‘ασυνήθιστα πράγματα’ εννοώ όσα για πρώτη φορά συνέβησαν στον Δήμο μας. Πρώτο απ’ όλα η συνένωση των επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων σε έναν νέο τεράστιο Δήμο. Από εκεί και πέρα αναφέρομαι στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης που δημοπρατήσαμε, στις κοινωνικές δομές που οργανώσαμε από μηδενική βάση και τα τόσα άλλα μεγάλα ή μικρά που οργανώσαμε σε όλους τους τομείς.

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρώ ότι πέρα από τα όποια λάθη, το αρνητικό κλίμα της εποχής, αλλά και την φυσιολογική διοικητική φθορά που είχαμε, ευθυνόμαστε για το ότι δεν βρεθήκαμε όσο κοντά θα έπρεπε στους πολίτες, στα ζητήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στις Δ.Ε. Διονύσου, Δροσιάς κατά κύριο λόγο, και Αγίου Στεφάνου κατά δεύτερο.

Ως «Ενωτική Πρωτοβουλία» εκτιμώ ότι στις εκλογές κάναμε το καλύτερο που έπρεπε και επέβαλε η εποχή. Στηριχτήκαμε σε νέα πρόσωπα, αλλά και νέα ηλικιακά, άτομα καταξιωμένα στην κοινωνία, γιατί θέλαμε φρέσκιες ιδέες, προτάσεις, δημιουργική διάθεση για δουλειά και προσφορά στον τόπο και ένα νέο όραμα για τον Δήμο μας. Θέλαμε να κάνουμε την ανανέωση πράξη στην παράταξή μας. Ίσως η ομάδα αυτή, η μεγάλη μας παρέα, όπως ανέφερα και στην ομιλία μου στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στο Πολιτιστικό του Αγίου Στεφάνου, να μην πρόλαβε να ‘δέσει’ όπως θα έπρεπε, ή να μην υπήρξε η απαραίτητη σύμπνοια που θα κινητοποιούσε επιπρόσθετες δυνάμεις και θα έκανε την διαφορά στον Β’ γύρο.

 Ίσως και να επαναπαυθήκαμε λίγο όλοι μας, από το αποτέλεσμα του Α’ Γύρου. Παρά τις παραλείψεις ωστόσο στον Δήμο μας στα τρεισήμισι χρόνια της διοικητικής μας θητείας, έγιναν και δρομολογήθηκαν μεγάλα έργα πνοής. Ιδρύσαμε κοινωνικές δομές, στηρίξαμε τον κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, οργανώσαμε έναν υγιή και νοικοκυρεμένο Δήμο με σεβασμό στο περιβάλλον, με πολιτισμό και αθλητισμό για όλους. Αυτά όλα αποτελούν παρακαταθήκη για τον Δήμο μας και δεν μπορούν να ακυρωθούν από καμία νέα διοίκηση.

Θα συμφωνήσω ότι πολλά από αυτά που έγιναν δεν επικοινωνήθηκαν όπως θα έπρεπε ή δεν ήταν εύκολο να επικοινωνηθούν λόγω εν γένει αδυναμιών, και αυτό απέβη σε βάρος μας. Πολλοί συμπολίτες μας δεν γνώριζαν τον βαθμό των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε για να οργανώσουμε εκ του μηδενός τον Δήμο Διονύσου και για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του σχεδόν από μηδενική βάση. Ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων επίσης υπέκυψε σε τεχνάσματα και ψευδολογίες των αντιπάλων που δεν αντικρούσαμε με πειστικό τρόπο και υφαρπάξανε την ψήφο του.

Τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από την αλλαγή διοίκησης, αποδείχτηκαν πιο ισχυρά. Για όλα αυτά που έγιναν ή δεν έγιναν και μας στοίχησαν τη νίκη στις εκλογές, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη και ζητώ συγνώμη απ’ όλους σας.

Παράλληλα δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρών σε όλες τις μάχες που θα δώσουμε από κοινού. Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε το 2010 την μεγάλη μας προσπάθεια την οποία στην πορεία αγκάλιασαν εκατοντάδες ενεργοί πολίτες και χιλιάδες ψηφοφόροι συνδημότες μας, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε μαζί με τον πιο δυναμικό τρόπο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την σημαντική παρακαταθήκη που αφήνουμε στην νέα Δημοτική Αρχή και τον τόπο μας.

Εμείς εδώ η μεγάλη και δυνατή παρέα της ‘Ενωτικής Πρωτοβουλίας’ με κέφι και φρέσκιες ιδέες δεν θα αφήσουμε τίποτα στη τύχη τους. Θα βρισκόμαστε διαρκώς επί ποδός. Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες που μόνο μία παράταξη με αρχές και αξίες, όπως είναι η «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Δήμου Διονύσου, τολμά, θα χαράξουμε τα επόμενα βήματα και την αντιπολιτευτική στρατηγική μας. Το όμορφο ταξίδι της δικής μας δυνατής ομάδας θα πάει μακριά γιατί έχει γερές βάσεις.

Ο αγώνας μας είναι για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για τα κοινά μας όνειρα. Σας ευχαριστώ όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά!. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά και όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συναντηθούμε και στους επόμενους αγώνες γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και την διάθεση να συνεχίσουμε και να συγκρουστούμε όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο αγώνας μας για έναν Δήμο της ανάπτυξης, της νεολαίας και της προόδου, δεν σταματάει ποτέ. Ο αγώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας περνάει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί θα δώσουμε όλες τις μάχες».

Ειδική μνεία έγινε στην ποιότητα και φρεσκάδα που πρόσφεραν οι νέοι υποψήφιοι, παρά το ότι είχαν πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τον προεκλογικό τους αγώνα.

Στο τέλος της συνάντησης, και αφού όλοι συμφώνησαν ότι την επόμενη ημέρα θα είναι και πάλι όλοι μαζί, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα οργανώσει το συνέδριο της ολομέλειας της παράταξης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά το τέλος της αυτοδιοικητικής θητείας, όπου και θα σχεδιαστούν συντεταγμένα τα επόμενα βήματα της παράταξης και η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί.