ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ























ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ...


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ 

email: dimotikoanixis@gmail.com 
web: www.syllogosgoneon.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Mε την καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουνίου στο γήπεδο Άνοιξης, που χάρισε αξέχαστες στιγμές χαράς και συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους, έκλεισε και η φετινή σχολική χρονιά.

Από νωρίς το απόγευμα, τα παιδιά όλων των τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνει ο Σύλλογος, παρουσίασαν την πρόοδό τους και απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα των θεατών, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Την έναρξη έκαναν οι μικρές αμαζόνες και οι μικροί αναβάτες του τμήματος ιππασίας, που πραγματοποιείται για 2η χρονιά, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Εκάλης.

Ακολούθησε η μουσική ομάδα αρμονίου και πιάνου, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Αριάδνης Κατηφόρη και οι αθλητικές επιδείξεις πινγκ-πονγκ, από το αντίστοιχο τμήμα που προπονεί ο γυμναστής κος Σαράντος Κριάλης.

Ο χορός είχε εντυπωσιακή παρουσία και εκπροσώπηση, τόσο σε μοντέρνους ρυθμούς, με την εμφάνιση της ομάδας του κου Θανάση Παργινού, όσο και σε παραδοσιακούς, με την παρουσίαση της ομάδας του επί σειρά ετών χοροδιδάσκαλου, κου Γιώργου Αντωνίου. 

Οι αθλητικές επιδείξεις ολοκληρώθηκαν με την πολυπληθή και απόλυτα συγχρονισμένη ομάδα καράτε, η οποία -διανύοντας τον 2ο χρόνο λειτουργίας της- έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές σε αντίστοιχους αγώνες (κατάκτηση έως και πράσινης ζώνης από αθλητές της), χάρη στην εξαιρετική δουλειά του προπονητή της κου Νεκτάριου Ξένου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτούργησε μίνι έκθεση ζωγραφικής, με τα έργα των παιδιών από το αντίστοιχο τμήμα του Συλλόγου, με δάσκαλο τον κο Σωτήρη Βουγιουκλή.

Η καλοκαιρινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, τα οποία αποφοίτησαν φέτος από το Δημοτικό της Ανοιξης. Ο Σύλλογος Γονέων, για να εμπλουτίσει τις αναμνήσεις τους πριν το επόμενο βήμα του προς το Γυμνάσιο, διοργάνωσε μίνι ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και μπαμπάδων του σχολείου, στον οποίο κυπελλούχοι αναδείχτηκαν οι μικροί με σκορ 6-3, μετά από δύο συγκλονιστικά σε φάσεις ημίχρονα.

Πριν την έναρξη του αγώνα, όλα τα παιδιά της έκτης παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους δώρα από τον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος με τις ατάκες και το πηγαίο χιούμορ του ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

Στα εντυπωσιακά δρώμενα της γιορτής συγκαταλέγονται οι χορευτικές παρουσιάσεις των κοριτσιών της έκτης και η επίδειξη μοντελισμού αυτοκινήτων από την RC Hobby Athens στην Λεωφόρο Σταμάτας.

Στην καλοκαιρινή γιορτή «της παρέας του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης», μαζί με τα παιδιά της έκτης «αποφοίτησαν» και τρία μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τα οποία επί σειρά ετών προσέφεραν στην δημιουργία αυτού του ζωντανού κοινωνικού φορέα και μάλιστα ήταν από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του πριν οκτώ χρόνια. Η Ελένη Καππή-Κασιμάτη, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Μάριος Λουκάτος, γονείς παιδιών της ΣΤ’ έκτης, αποχώρησαν από τον Σύλλογο αυτοδίκαια και έντονα συγκινημένοι δέχθηκαν το χειροκρότημα των γονέων ως επιβράβευση της προσφοράς τους.

Ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κος Μάριος Λουκάτος έκανε μια σύντομη αναδρομή στις πρωτοποριακές δράσεις του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, αναφερόμενος τόσο στις εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί, όπως η Έκθεση Βιβλίου και η Ανθοκομική Έκθεση, όσο και σε δράσεις όπως η Λειτουργία Τράπεζας Αίματος, τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (χειμερινά και καλοκαιρινά) και η Εκπτωτική Κάρτα Γονέα. Μίλησε για την συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς φορείς, αλλά και με πολλούς Συλλόγους Γονέων από όλη την Ελλάδα. Ο κος Λουκάτος ευχαρίστησε όλους τους γονείς για τις εμπειρίες που έζησαν μαζί, παρομοιάζοντας τον Σύλλογο Γονέων με μία κυψέλη, μέσω της οποίας οι γονείς, είτε νέοι κάτοικοι είτε παλιοί, απέκτησαν κοινό σημείο αναφοράς, κοινωνικοποιήθηκαν, γνώρισαν φίλους, βοήθησαν και βοηθήθηκαν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Κατερίνα Αυγέρη ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ευχήθηκε ο Σύλλογος, από τη νέα σχολική χρονιά -που είναι χρονιά εκλογών των Συλλόγων Γονέων-, να συνεχίσει με νέους ανθρώπους να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές χαράς και δημιουργίας, να στηρίζει το σχολείο και να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας. «Η επιτυχία του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται καθαρά στο μεράκι, στην αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο Σύλλογός μας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται, έχουν ως μοναδικό στόχο την ευημερία του σχολείου και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας μέσα στους σχολικούς χώρους και με πλήρη συνείδηση και ανιδιοτέλεια δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μέσα από αυτόν τον κοινό στόχο δημιουργήθηκαν ισχυροί δεσμοί αλληλεγγύης και συλλογικότητας μεταξύ των μελών του ΔΣ και έτσι παράχθηκε σημαντικό έργο, το οποίο έχει αναγνωρισθεί εντός και εκτός σχολικής κοινότητας. Νιώθω πραγματικά τυχερή που η παρουσία μου στον Σύλλογο συνέπεσε χρονικά με την παρουσία του Μάριου Λουκάτου και της Ελένης Καππή-Κασιμάτη, με τους οποίους πλέον μας συνδέουν δεσμοί βαθιάς φιλίας. Εύχομαι να είναι και οι νέοι γονείς, που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, τόσο τυχεροί όσο εμείς.»