ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ LET'S DO IT: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράσεις όπως το «Let’s Do It», αποτελούν κατά κύριο λόγο ευκαιρία ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης...
και εθελοντικής προσφοράς για τα παιδιά 

Πραγματοποιήθηκε χθες 26 Απριλίου και στο Δήμο μας, η πανελλαδική εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s Do It Greece 2015», με τη συμμετοχή και των επτά Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου.

Το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου, που είχε αναλάβει το συντονισμό της δράσης, αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, προσπάθησαν να οργανώσουν μια πανδημοτική δράση, να ξεσηκώσουν και να ενεργοποιήσουν φορείς, συλλόγους αλλά και απλούς δημότες και πολλά παιδιά.

Η ουσιαστική συμμετοχή στη δράση πολλών μελών της δημοτικής μας κίνησης «Νέα Πνοή για το Διόνυσο», με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της συμμετοχής και της εθελοντικής προσφοράς για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας – ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Μπιτάκο και Κατερίνα Αυγέρη και τις Τοπικές Συμβούλους Σταμάτας και Ροδόπολης, Γεωργία Χρήστου και Δήμητρα Πολύζου αντίστοιχα -, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη συνέπεια της παράταξης στις αρχές και το πρόγραμμά της.

Αξιομνημόνευτη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή στη δράση των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου αλλά και οι δράσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Ροδόπολης με τη συμμετοχή παιδιών του σχολείου και με αποκορύφωμα τη συναυλία των «Encardia» χθες το απόγευμα στον προάυλιο χώρο του σχολείου.

Δυστυχώς όμως, από τη συνολικά μικρή συμμετοχή, είτε λόγω αδυναμίας συντονισμού και ευρύτερης πληροφόρησης, είτε γιατί πολλοί δε θέλησαν να «θυσιάσουν» το Κυριακάτικο πρωινό τους, συμπεραίνουμε για ακόμη μια φορά πως στη συνείδηση των περισσοτέρων από μας η προστασία και καθαριότητα του περιβάλλοντος αποτελεί υπόθεση των άλλων και η έννοια του «εθελοντισμού» προσωπική υπόθεση του καθενός.

Κι αυτό είναι ζήτημα μη εκπαίδευσης. Στα συμπεράσματα λοιπόν που θα προκύψουν από τον απολογισμό της δράσης αυτής, όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης εθελοντικής δράσης στο μέλλον, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η αποχή του κόσμου.

Θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι –Δήμος, Δημοτικές Παρατάξεις και φορείς- στο πώς θα «εκπαιδεύσουμε» συντονισμένα και οργανωμένα τους πολίτες μας στο να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και συνείδηση εθελοντικής προσφοράς, ξεκινώντας από τα σχολεία και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τη βάση.

Στο πνεύμα αυτό και η επισήμανση της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Αυγέρη, που συμμετείχε στο καθαρισμό της Αγίας Τριάδας στον Αγιο Στέφανο: «Αν πρέπει να θυμόμαστε κάτι από τη σημερινή μέρα, είναι… τα παιδιά. Την πραγματική χαρά τους για όσα κατάφεραν, την αλήθεια τους. Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε…»