"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ": ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...


Ποιοι είμαστε
Είμαστε μια ομάδα αριστερών πολιτών που προερχόμαστε από διάφορα ρεύματα της αντισυστημικής αριστεράς και θέλουμε να συμβάλουμε ενεργά σε επιτροπές κατοίκων,...
δίκτυα αλληλεγγύης και πολύμορφα κινήματα που αναπτύσσονται και μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον στην περιοχή μας.

Προσπαθούμε να καλύψουμε το φανερό κενό που υπάρχει στο Δήμο μας. Το κενό μιας αριστερής ενωτικής δημοτικής κίνησης. Μιας κίνησης που θα επιδιώξει να σπάσει διαχωριστικές γραμμές, να γίνει σημείο αναφοράς αριστερών ανθρώπων και αγωνιστών από διαφορετικές αφετηρίες ή ανένταχτων, να συμβάλει στη συνάντηση και κοινή δράση (στο βαθμό που είναι εφικτό) διαφορετικών αριστερών, ριζοσπαστικών, αντισυστημικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην περιοχή μας.

Μιας κίνησης με αντιϊμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό – αντιφασιστικό χαρακτήρα, που θα παλεύει έμπρακτα την πολιτική της ΕΕ και των Μνημονίων. Μιας κίνησης που σημείο αναφοράς της θα έχει τους «από κάτω».

Παρά την «προνομιούχο» συγκριτικά κοινωνική σύνθεση της περιοχής μας, υπάρχουν κι εδώ εργαζόμενοι σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης, άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους, νέοι χωρίς αύριο, φτωχοί, μετανάστες, άνθρωποι που έχασαν το σπίτι τους, χωρίς ρεύμα. Οι αγωνίες και οι αγώνες τους σηματοδοτούν τη δική μας ύπαρξη και δράση.

Τι επιδιώκουμε 

Η γειτονιά μας, ο Δήμος μας δε στερείται προβλημάτων. Τα γνωρίζουμε, τα ζούμε καθημερινά. Όμως, για να λυθούν αυτά δεν αρκεί η μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια συμμετοχή μας στα κοινά. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση, κινητοποίηση, συμμετοχή όλων μας. Απαιτούνται πολύμορφες δράσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε:

1.  Κανένας κάτοικος χωρίς σπίτι – ρεύμα – νερό, που σημαίνει: άμεση κινητοποίηση για αποτροπή οποιουδήποτε πλειστηριασμού, επανασύνδεση από ομάδες πρωτοβουλίας ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

2. Υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών: υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων, της ύπαρξης νηπιαγωγείων – υπηρεσιών υγείας, δημόσιου γηροκομείου. Καμία συγχώνευση σχολείων. Να λειτουργήσει το 4ο νηπιαγωγείο Αγ. Στεφάνου άμεσα. Κανένα παιδί έξω από το Δημόσιο σχολείο.

3. Οργάνωση δομών και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, ανεξαρτήτων από τις υποκριτικές – ψευτοφιλανθρωπικές δραστηριότητες κράτους, Δήμων, Εκκλησίας και ΜΚΟ.

4. Αποφασιστική και δυναμική αντίδραση ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής νέων διοδίων και σταθμών, με ορίζοντα την κατάργηση όλων των διοδίων.

5. Μια άλλη αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της αποχέτευσης στην περιοχή μας: επιτάχυνση των έργων για την ολοκλήρωση του δικτύου μέσα στο 2014 – ούτε 1 ευρώ για τη σύνδεση των σπιτιών με το δίκτυο.

6. Μάχη για το περιβάλλον: αποτροπή επιχειρηματικών σχεδίων (π.χ. Δροσιά) που καταστρέφουν τη φύση – έλεγχος και μέτρα προστασίας στη Βιομηχανική περιοχή – αξιοποίηση του φυσικού κάλλους στην περιοχή μας.

7. Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χώρου και των δημόσιων μεταφορών. 

8. Να φύγουν τώρα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Εάν δεν τις διώξουμε εμείς, δεν πρόκειται να το κάνεις κανένας δήμαρχος.

9. Καμία αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου. Μονιμοποίησή τους τώρα. 

Με τη γνώση ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν δημότες του Δήμου Διονύσου δεν προέρχονται από έναν “κακό” Δήμαρχο που δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά έχουν ονοματεπώνυμο οι αιτίες που τα γεννούν, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Εάν η δράση μας δε στοχεύει αυτές τις αιτίες, τότε ο αγώνας μας θα είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να χάσει. Αταλάντευτα, λοιπόν, θέλουμε να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού του τόπου μας για:

- Κατάργηση του Καλλικράτη, των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

- Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ και του ευρωμονόδρομου της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν.

- Απειθαρχία και πάλη για ανατροπή των οδηγιών, κανονισμών και αποφάσεων της ΕΕ που συγκρούονται με τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες στο δήμο και στην κοινωνία.

- Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους των δήμων και του κεντρικού κράτους.

- Εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

- Ριζική αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.

- Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, πάλη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Με το μυαλό μας στις ανάγκες μας, λοιπόν, ας ακολουθήσουμε το δρόμο τον λιγότερο περπατημένο: Ας ξεσηκωθούμε!!!

Για να διαβάσετε την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις άλλες θέσεις / δράσεις της δημοτικής κίνησης "Πέρα από τις Γραμμές", μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (http://www.peraapotisgrammes.net) ή τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook. (https://www.facebook.com/peraapotisgrammes).

Για τυχόν επικοινωνία μπορείτε  να στέλνετε email στο peraapotisgrames@gmail.com