Π.ΜΠΙΤΑΚΟΣ: "Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξόχως ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε τελικά η ημερίδα με θέμα «Κρίση και Αθλητισμός» που διοργάνωσαν από κοινού η εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ» και ο Αθλητικός Όμιλος Άνοιξης «Α.Ο.Α» την Τρίτη 21 Απριλίου 2015. Στην ημερίδα, που παρουσιάστηκαν...
χρήσιμα στοιχεία και τοποθετήσεις σχετικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον επαγγελματικό αθλητισμό, το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προγράμματα για όλους, παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» Παναγιώτης Μπιτάκος, Κατερίνα Αυγέρη και Ανθή Λουκάτου.

Παρών και ο εκπρόσωπος της «Νέας Πνοής» στο ΔΣ του ΘΕΣΠΙΣ και υπεύθυνος αθλητισμού Βαγγέλης Χρυσικόπουλος.

Οι εξαίρετοι ομιλητές Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Ζαραβίνας, Δημήτρης Πιέτρης, Αχιλλέας Κουρέπης, Περικλής Μπακοδήμος και Ανδρέας Μαλάτος κατέθεσαν προσωπικές μαρτυρίες, παρουσίασαν αναλύσεις, προέβησαν σε διαπιστώσεις, έθεσαν προβληματισμούς και κατέληξαν από την πλευρά του ο καθένας σε ενδιαφέρουσες λύσεις και προσεγγίσεις.

Η παρουσία των βουλευτών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Βασίλη Οικονόμου, του Καθηγητή Αθλητικού Management Παναγιώτη Αλεξόπουλου και της επί 37 συναπτά έτη πρωταθλήτριας Ελλάδος στη σκοποβολή Άγης Κασούμη επιβεβαίωσαν την ανάγκη ανάδειξης του θέματος.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής για το Διόνυσο», Παναγιώτης Μπιτάκος μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε στην εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ» : «Συγχαρητήρια τόσο στη Βορεινή όσο και στον Αθλητικό Όμιλο Άνοιξης για την οργάνωση της ημερίδας αλλά πολύ περισσότερο για την επιλογή του θέματος και την ανάδειξη των πολύπλευρων πτυχών από τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σας. Η παρουσία δημοτών αλλά και πολλών μικρών αθλητών του Α.Ο Άνοιξης επιβεβαιώνει την ανάγκη που έχει η κοινωνία για την ανάπτυξη και στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ενδιαφέρον που δείχνει η δημοτική αρχή που δυστυχώς έλαμψε δια της απουσία της. Ας αντιληφθούμε όλοι μας, πριν είναι αργά, μακριά από σκοπιμότητες κάθε είδους, ότι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού δημιουργεί φωτεινούς δρόμους διεξόδου σε μια κοινωνία, που η κρίση την οδηγεί αδιαμφισβήτητα προς τη φθορά και την παρακμή.»

Γραφείο Τύπου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»