ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΠ ΘΑΝΑΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ !


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Ανάστασης στο Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης, θα ήθελα για άλλη μια φορά να συγχαρώ όλα τα κλιμάκια των εθελοντών του Δήμου Διονύσου (Αγ.Στεφάνου, Άνοιξης, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Διονύσου) που από πολύ νωρίς ήταν σε ετοιμότητα δίνοντας το παρόν. Θέλω να θυμίσω ότι η δράση...
των εθελοντών μας, είναι αξιέπαινη και τους αξίζει ένα μεγάλο "Ευχαριστώ" από όλους μας, καθώς αφιερώνουν μεγάλο μέρος από τον πολύτιμο χρόνο τους και παρέχουν τη βοήθειά τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, διακινδυνεύοντας πολλές φορές, ακόμη και την σωματική τους ακεραιότητα.

Επειδή έχω την αίσθηση ότι κάποιοι παρερμηνεύουν την έννοια του εθελοντισμού, θέλω να τονίσω πως οι εθελοντές, δεν έχουν ενορατικές ιδιότητες ώστε να προβλέπουν τα συμβάντα, άρα δεν μπορεί να θεωρούνται υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών.

Είναι λάθος να τους επιρρίπτονται ευθύνες επειδή δεν προέβησαν σε προειδοποιητικές συστάσεις, εφόσον αυτό ΔΕΝ ΑΠΤΕΤΑΙ των αρμοδιοτήτων τους.

Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο και ωριμότερο, αυτοί που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς βάλλοντας κατά του εθελοντισμού, να ενημερωθούν πρώτα για την δομή και την δράση του, ώστε να μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Αθανάσιος Κρητικός 
Αντιπρόεδρος Σ.Π.Α.Π. & Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου