ΑΝΘΗ ΛΟΥΚΑΤΟΥ: ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ...


Παρέμβαση Ανθής Λουκάτου σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών στο Δήμο Διονύσου 
Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 19 Απριλίου στα Γιάννενα, όπου ένα αγοράκι πεντέμισι ετών ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα...
σε παιδική χαρά, η Δημοτική Σύμβουλος Ανθή Λουκάτου, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», εκφράζει για μία ακόμη φορά την αγωνία της απέναντι στην αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών στο Δήμο Διονύσου σήμερα.

«Υποτίθεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λάβαμε απόφαση για σφράγισμα όλων των παιδικών χαρών, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και πιστοποίησης ασφαλείας. Υποτίθεται ότι με ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κου Ευάγγελου Λυρούδια, ο Δήμος θα προχωρούσε στην τοποθέτηση ειδικής ενημερωτικής σήμανσης, παράλληλα με το σφράγισμα. Υποτίθεται ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει προ δύο μηνών.

Η τελευταία απάντηση του Αντιδημάρχου, όταν επανέφερα το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ότι την ευθύνη δεν την έχει αυτός, αλλά οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι οφείλουν να τοποθετήσουν τις ειδικές πινακίδες απαγόρευσης. Και εκεί έληξε το θέμα!

Στο δια ταύτα, είναι τραγικό να παραμένουν οι αρμόδιοι απαθείς, να συμβεί το δυσάρεστο και πολλές φορές μοιραίο, για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα κάποιων πραγμάτων. Οι παιδικές χαρές δε συντηρούνται, ούτε επισκευάζονται, γιατί είναι σε καθεστώς ελέγχου και πιστοποίησης (μία σε κάθε Κοινότητα για κάθε έτος).

Οι παιδικές χαρές δε σφραγίζονται από αδιαφορία και απουσία αντιληπτικής ικανότητας για το τι μπορεί να συμβεί.

Ας σοκαριστούμε υποκριτικά, ας ευαισθητοποιηθούμε επιλεκτικά, ας ευχηθούμε μακάρια και ας περιμένουμε στωικά, να συμβεί ή να μη συμβεί το κακό και στη δική μας την πόρτα.

ΥΓ. Τις φωτογραφίες τις δανείζομαι από την ιστοσελίδα της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που έκαναν εμπεριστατωμένο φωτορεπορτάζ ακριβώς τέτοιο καιρό πριν από ένα χρόνο.

Ανθή Λουκάτου 
Δημοτική Σύμβουλος «Νέα Πνοή Για τον Διόνυσο»
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου»

Γραφείο Τύπου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»