ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR: "ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..."


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ...
Επικοινωνήσαμε πριν από λίγο με τον πρώην Δήμαρχο Διονύσου και επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" Γιάννη Καλαφατέλη, με αφορμή την ολοκληρωτική καταστροφή...
των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στην Άνοιξη, ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά και την κλοπή που σημειώθηκε στην οικία του το βράδι της Μεγάλης Πέμπτης.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά των Γραφείων των δύο Σχολικών Επιτροπών ο κος Καλαφατέλης δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του: "Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Κανείς δεν μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή μια πειστική εξήγηση, δηλαδή αν πρόκειται για προσπάθεια καταστροφής επιβαρυντικών στοιχείων ή για προβοκάτσια. Σε κάθε περίπτωση, συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, ειδικά αν συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για ένα μικρό σχετικά Δήμο, περίπου 40.000 κατοίκων. Πάντως, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά προκλήθηκε μάλλον από βόμβα μολότωφ, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής".

Ο κος Καλαφατέλης αποκαλύπτει ότι μετά το συμβάν επικοινώνησε με το Δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, τον επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ανατροπής" Γιώργο Ζυγούνα αλλά και την Κατερίνα Αυγέρη, εκ μέρους της "Νέας Πνοής", σε μία προσπάθεια να εκδοθεί μία κοινή ανακοίνωση όλων των δημοτικών παρατάξεων, κάτι όμως που τελικά δεν ευοδώθηκε.

Επίσης, ρωτήσαμε τον κο Καλαφατέλη αν θεωρεί ότι καταστράφηκαν μετά την πυρκαγιά κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης κατάχρησης στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και η απάντησή του ήταν αρνητική: "Εξ'όσων γνωρίζω τα όποια στοιχεία πρέπει να έχουν ήδη απομακρυνθεί από εκεί και να βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ειδικά σε ότι αφορά τους προηγούμενους απολογισμούς"

"ΑΣΧΕΤΗ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ"

Ρωτήσαμε τέλος τον κο Καλαφατέλη αναφορικά με το αν βλέπει συσχέτιση της πυρκαγιάς με την κλοπή στην οικία του το βράδι της μεγάλης Πέμπτης.Ο ίδιος απάντησε και πάλι αρνητικά: "Όχι, δε νομίζω ότι έχει σχέση και δεν έχω στοιχεία να το πω αυτό. Οι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου και αφαίρεσαν κυρίως τιμαλφή. Πέρα από την οικονομική ζημιά που υπήρξε, χαίρομαι που έλειπαν από το σπίτι οι δικοί μου άνθρωποι, η γυναίκα και η κόρη μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, ο κος Καλαφατέλης εύχεται μέσα από το edionysos.gr Καλή Ανάσταση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου.