ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ ;


ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΙΛΠΙΡΙΔΗΣ...

Διαβάστε την αρχική ανάρτηση της ιστοσελίδας "Κρυονέρι-Κίνηση Πολιτών" που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου (http://kryoneri-info.blogspot.gr/) η οποία συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες διαφόρων κατά καιρούς..."παρεμβάσεων" στο κτήμα Τατοΐου

"Τελούμε εν αναμονή...

Συνδημότη (πρωτίστως) και Αντιδήμαρχε Ηλία Υφαντή, λοιποί Δημ. Σύμβουλοι Δ.Ε Κρυονερίου.

Κοντεύει χρόνος. από την εκλογή σας καθώς και των "Ανοιχτών Οριζόντων" όπως επίσης και από τη συνεργασία σου με την "Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου".

Καιρός να ανακοινώσεις το σχεδιασμό σου (στρατηγική ) για το Τατόϊ και την (συν) οριακή γραμμή που αφορά το Κρυονέρι.

Δυστυχώς ως τώρα η Δημοτική Αρχή που εκλέξαμε και υπηρετείτε δεν "κατάφερε" να απομακρύνει ούτε κάν τα συρματοπλέγματα από τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ που παράνομα χρησιμοποιούνται από επιτήδειους.

Τελούμε εν αναμονή ..."

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Η.ΥΦΑΝΤΗ

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου στρατηγικού Ηλία Υφαντή, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανέφερε τα πιο κάτω, απευθυνόμενος προς τον διαχειριστή της ιστοσελίδας της "Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου" Ματθαίο Τσιλπιρίδη :

"Πέρασαν 9 ώρες από την υποβολή της απάντησής μου στην σελίδα που διαχειρίζεται ο κ. Τσιλπιρίδης http://kryoneri-info.blogspot.gr/ , και επειδή ο διαχειριστής αρνείται να την αναρτήσει, παρά την σχετική ειδοποίησή μου στο fb, θεωρώ υποχρέωσή μου να μεταφέρω το πνεύμα της εδώ (προς ενημέρωση των δια του διαδικτύου φίλων):

Αγαπητέ κ. Τσιλπιρίδη,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Μολονότι το ζήτημα που θίγεις δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου, σε πληροφορώ ότι η δημοτική αρχή ακολούθησε την κατά νόμο προβλεπόμενη διαδικασία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και, ήδη, με σχετικό έγγραφο το Τοπικό Συμβούλιο του Κρυονερίου και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν λάβει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες για το "τί δέον γενέσθαι" εφεξής.

Σχετικά με την στρατηγική για την αξιοποίηση της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, στους οποίους περιλαμβάνεται και η Περιφέρεια.

Σου απαντώ δημοσίως, κατά παράβαση δεοντολογικών αρχών και προσωπικών επιλογών, αντιλαμβανόμενος την -θα μου επιτρέψεις τον χαρακτηρισμό- επιλεκτική σου ευαισθησία και εμμονή επί του θέματος.

Ταυτόχρονα, "απολογούμαι" διότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων (στις οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η διαβούλευση και ο εθελοντισμός) δεν κατάφερα να σε κινητοποιήσω, ούτε εσένα προσωπικά ούτε την Κίνηση, την οποία (μόνος;) εκπροσωπείς.

Αναφέρομαι ενδεικτικά σε πρωτοβουλίες όπως το Κοινωνικό Σπουδαστήριο και σε λειτουργίες συμμετοχής, κοινωνικού ελέγχου και παρέμβασης (το δημοτικό συμβούλιο είναι η σημαντικότερη εξ αυτών).

Αναφέρομαι, επίσης, σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθητοποίησης που συστηματικά καλλιεργεί ο Δήμος και οι συλλογικές οντότητες στον τόπο μας.

Αγαπητέ Μάνθο,

η άρνησή σου να αναρτήσεις την απάντησή μου στο "επικοινωνιακό εργαλείο" που διαχειρίζεσαι είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον δημόσιο διάλογο. Καλή Κυριακή... του απίστου σήμερα!

Ηλίας Υφαντής

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο Μ.ΤΣΙΛΠΙΡΙΔΗΣ

Στη συνέχεια ο διαχειριστής της ιστοσελίδας της "Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου" (και γνωστός μαθηματικός) Ματθαίος Τσιλπιρίδης, ενημέρωσε ότι η απάντηση του κου Υφαντή δημοσιεύτηκε ως σχόλιο κάτω από την επίμαχη ανάρτηση.

Ωστόσο, ο ίδιος ανταπάντησε τα κάτω, κάνοντας σαφές ότι η αντιπαράθεση αναφορικά με το Κτήμα Τατοΐου θα συνεχιστεί :


"Σχετικά με την απάντηση του κ. Η. Υφαντή οι εξής επισημάνσεις – ερωτηματικά:
1. κ. Υφαντή ως Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ. Διονύσου, δεν παύει να ισχύει και η ιδιότητα σας ως Δημ. Συμβούλου της Δ.Ε Κρυονερίου για την οποία σας εξέλεξαν οι Δημότες. Επομένως γιατί είναι εκτός των αρμοδιοτήτων σας η ενασχόληση με το θέμα;
2. Χωρίς διάθεση αμφισβήτησης των ενεργειών που έχει προβεί ο Δήμος για το εν λόγω θέμα, είναι φανερό ότι η καταγραφή της πραγματικότητας στην περιοχή, δεν συνηγορεί υπέρ –τουλάχιστον- της αποδοτικότητας αυτών των ενεργειών.
3. Δε γίνεται αντιληπτό γιατί παραβιάζετε “δεοντολογικές αρχές” και “προσωπικές επιλογές” όταν απαντάτε δημόσια για ένα σημαντικό πρόβλημα που σας τίθεται. Δεν αποτελεί μέρος της διαφάνειας και της λογοδοσίας που πρέπει να ακολουθεί κάθε αιρετός απέναντι στους Δημότες που τον εξέλεξαν;
4. Δημιουργεί απορία και ερωτηματικά η αναφορά σας σε “επιλεκτική ευαισθησία” και “εμμονή” για το θέμα της Κ.Π.Κ, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό αφορούσε τον πυρήνα της δραστηριοποίησης της και των προσπαθειών της όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλλον για επιλεκτική μνήμη λοιπόν θα έπρεπε να μιλάμε και όχι για ευαισθησία.
5. Σχετικά με το όψιμο ενδιαφέρον σας για την εκπροσώπηση της Κ.Π.Κ αφήστε λίγο χρόνο και θα γίνει αντιληπτή και η εκπροσώπηση και η ενεργή συμμετοχή Συνδημοτών μας.
6. Η τελευταία παράγραφος προσεγγίζει ομολογουμένως με ευαισθησία ένα θέμα, για το οποίο επιτρέψτε να υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για την ειλικρινή διάθεσή σας επ΄ αυτών.

Καλή Κυριακή … του Αγ. Γεωργίου του τροπαιοφόρου την προσεχή Πέμπτη"

Για τυχόν νέα... επεισόδια και σχόλια αναφορικά με το θέμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της "Κίνησης Πολιτών κρυονερίου" (http://kryoneri-info.blogspot.gr/