ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου της παράταξης μας την Τρίτη 5/5/2015, θα θέλαμε να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το γνωστό πλέον θέμα του οικοπέδου της Δροσιάς, τα οποία προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση από την odosdionysou.gr, εγγράφου της Περιφέρειας Αττικής. Το συγκεκριμένο έγγραφο με ημερομηνία 10/6/2011 είναι αίτημα προς τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας...
των Δήμων Ωρωπού και Αχαρνών και όχι προς το Δήμο Διονύσου, από τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής ζητούσε στοιχεία στα πλαίσια της δίκης, για την άρση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ 103 της πρώην Δ.Κ Δροσιάς.

Συνεπώς ισχύει η απάντηση του κου Κανατσούλη ότι προς το Δήμο Διονύσου δεν υπήρχε κανένα αίτημα σε εκκρεμότητα από το 2011.

Ο Δήμος Διονύσου έπραξε άμεσα τα δέοντα (με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, τεχνικών, νομικών και ελεγκτικών μηχανισμών) μόλις του κοινοποιήθηκε η απόφαση υπ’ αριθμ. 7308/2012 της Περιφέρειας Αττικής το 2013.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του οικοπέδου στην οδό Κύπρου 3 στη Δροσιά, που αγοράστηκε από τον τέως Δήμο Δροσιάς (με τότε Δήμαρχο τον κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη και Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Διονύσιο Ζαμάνη) στις 24-12-2010 από μη ιδιοκτήτρια αντί τιμήματος 160.000 ευρώ έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας.