ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ.ΛΑΚΑΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Λειτουργεί ή όχι η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή; 
Αν μη τι άλλο προβληματισμό μας προκαλεί ο τρόπος λειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας. Ο αντιδήμαρχος παιδείας Βασίλης Κοκμοτός, με την αιτιολογία του κατεπείγοντος, αποφάσισε 2 "απευθείας" παραχωρήσεις αφού δεν συνεδρίασε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ή η Δ.Ε.Π. Η πρώτη αφορούσε, την παραχώρηση...
του αμφιθεάτρου του Λυκείου Άνοιξης, για την τελική πρόβα καθώς και την θεατρική παράσταση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης (με αρ. πρωτ. 11617,αρ. αποφ. 805), για πρόβες και θεατρικές παραστάσεις από τα παιδιά θεατρικής αγωγής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Άνοιξης (αρ.πρωτ.11620/αρ. αποφ. 806).

Η δεύτερη αφορούσε την παραχώρηση χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Άνοιξης στον ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ" για πρόβες στις 25 και 27 Μαΐου, για την πραγματοποίηση της τελικής καλοκαιρινής επίδειξης των χορευτικών τμημάτων της Άνοιξης του ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ" στις 29 Μαΐου (αρ.πρωτ. 12179/αρ. αποφ. 850).

Τα αιτήματα από τους αντίστοιχους φορείς ήταν γνωστά πριν από τις 27/4/2015 και αναφέρονται στην πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της 30/4/2015, ενώ η Δ.Ε.Π συνεδρίασε στις 11/5/2015 και θα μπορούσαν οι παραχωρήσεις να γίνουν σε αυτή τη συνεδρίαση.

Επίσης θα μπορούσε να γίνει τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής για την παραχώρηση των σχολικών χώρων έτσι ώστε να είναι σύννομα με τις εγκυκλίους Γ1/210/20-2-1998 & Δ4/804/16-12-1997 του ΥΠΕΠΘ, όπου παραχωρήσεις σχολικών χώρων γίνονται μέσω Σχολικής Επιτροπής και ΔΕΠ, όπως και η χρηματοδότηση των Διευθυντών των σχολείων για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες (δύο από τα σχολεία είναι εξεταστικά κέντρα).

Αντί αυτού, η πρόεδρος αποφάσισε μόνη της να καταθέσει χρήματα στους λογαριασμούς των σχολείων.

Κύριε δήμαρχε λειτουργεί ή όχι το νομικό πρόσωπο;

Με τι τρόπο και τι σκεπτικό λαμβάνονται οι αποφάσεις;

Υπάρχει ή όχι Διοικητικό Συμβούλιο;

Έχει ρόλο και λόγο ή όχι;

Για την "Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου"

Γιούλα Λακαφώση