ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΚΑ: Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 22-5-2015 ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 
Στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας η κα Αλεξάνδρα Τόκα, ως εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, έθεσε τα εξής θέματα...




1. Να τηρούνται ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων της σχολικής επιτροπής, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αναξιοπιστίας των τηρούμενων μέχρι σήμερα πρακτικών και δεν ήταν δυνατή μέχρι τώρα η αντιπαραβολή των πρόχειρων πρακτικών με τα καθαρογραμμένα (λόγω επικολλήσεως των καθαρογραμμένων επάνω στα πρόχειρα), με αποτέλεσμα να μην έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα αντίγραφα των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων (αν και αυτά έχουν ζητηθεί εδώ και καιρό και έχει παρέλθει η νόμιμη από το νόμο προθεσμία) τα οποία μετά τη διαμαρτυρία μας πρωτοκολλήθηκαν ως αιτήματα.

2. Να ενημερωθεί το σώμα για τα έσοδα και τα έξοδα του ταμείου της επιτροπής εν όψει λήξεως του σχολικού έτους.

3. Στη συνεδρίαση εκτός και εντός ημερησίας διατάξεως τέθηκαν 10 θέματα παραχωρήσεων σχολικών χώρων, από τα οποία για δύο παραχωρήσεις είχε ήδη παρέλθει η ημερομηνία έναρξής τους. Ενώ διατυπώθηκε η εύλογη απορία τι θα γινόταν αν η εισήγηση της σχολικής επιτροπής ήταν αρνητική, ενώ η παραχώρηση έχει ήδη ξεκινήσει !

4. Η ταχύτητα αντιμετώπισης από το Προεδρείο των πολλών και καθημερινών προβλημάτων των σχολείων αντί να αυξάνεται, μειώνεται περισσότερο. Ενδεικτικά επισημάνθηκε ότι από τα 11 αιτήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, ήρθαν προς ψήφιση μόνο τα 2 !

5. Η πρόταση του Προέδρου κ. Χρονόπουλου να μην περνούν από συμβούλιο της σχολικής επιτροπής τα αιτήματα παραχωρήσεων, αλλά να περνούν μόνο από μια τριμελή επιτροπή δεν έγινε δεκτή από την εκπρόσωπό μας, όπως και τελικά από το σώμα, διότι με τον τρόπο αυτό θα μειώνονταν περισσότερο ο θεσμικός ρόλος των υπόλοιπων μελών.

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας