ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ...


Θέσεις και ερωτήματα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στην 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου
Αγαπητοί συνδημότες, με το παρόν δελτίο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ερωτήματα και τις θέσεις που εξέφρασε η παράταξη μας στην 11η τακτική συνεδρίασης της 15-5-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου...




Ερωτήματα προ ημερησίας διατάξεως:

1. Για άλλη μια φορά ζητήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννη Καλαφατέλη να ενημερωθεί το σώμα σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα και τα αποθεματικά του Δήμου και των νομικών προσώπων.

2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή σχετικά με τη συνέχιση των λειτουργιών των δομών του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι, Τράπεζα χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.λπ.);

3. Για άλλη μια φορά τονίστηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας των δημοτικών ταμείων στις δημοτικές ενότητες, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες.

4. Ποιο σύστημα αποκομιδής κλαδιών εφαρμόζεται από τη δημοτική αρχή μια και η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ξεραμένα κλαδιά;

5. Τέθηκε ερώτηση από το δημοτικό σύμβουλο Κυριάκο Κοντάκη για το πότε θα καταθέσει η δημοτική αρχή τον αντιπυρικό σχεδιασμό του 2015, δεδομένου ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1-5-2015.

6. Ζητήσαμε να λάβει γνώση το σώμα ποιο είναι το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, που με επιστολή της έχει ζητήσει η Περιφερειάρχης από τον Οκτώβριο 2014.

7. Να ενημερώσει το σώμα ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΣΤΙΑ» πότε θα αρχίσουν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί Κρυονερίου και Ροδοπόλεως.

Οι θέσεις της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

1. Αφήσαμε μία μεγάλη προίκα έργων χρηματοδοτημένων προς υλοποίηση ή παραλαβή στη νέα διοίκηση και αυτό αποδεικνύεται από τα δύο πρώτα θέματα της συνεδρίασης, αναμένοντας και την οριστικοποίηση των υπολοίπων 50 έργων και μελετών.

2. Σχετικά με τη μονοδρόμηση της οδού Ιάσωνος στη Δροσιά, ζητήθηκε να ενημερωθεί το σώμα για το τι προέβλεπε η υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη, που είχε εκπονηθεί από τον τέως Δήμο Δροσιάς.

3. Αναφορικά με την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας και υπηρεσίας συντήρησης και παρακολούθησής τους στα δημοτικά κτίρια, καθώς και με την προμήθεια προκατασκευασμένων οικίσκων επισημάνθηκε ότι οι αναγκαιότητες, που ήρθαν προς ψήφιση, είναι αποσπασματικές, χωρίς τεκμηρίωση και την απαιτούμενη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία.

4. Στην ερώτησή μας ποια η σκοπιμότητα για τη δεύτερη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, εκτιμήσαμε την ειλικρινή απάντηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών κας Μαγγίνα «κατά την άποψή μου δεν υπήρχε κάτι επείγον για να έρθει».

Γραφείο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας