ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ...
 





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ

Προς ενημέρωση των κατοίκων της Δ.Κ. Ροδόπολης, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Μέχρι και τις 14/5/2015, υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ εμού, της Τοπικής Αντιδημάρχου κας Στέλλας-Σοφίας Μαγγίνα και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Αναστάσιου Μπάση,τους οποίους και ευχαριστώ. Αυτή η συνεργασία είχε σαν αποτέλεσμα η Δ.Κ. Ροδόπολης να αποτελεί, κατά γενική ομολογία, παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν σε κανένα σημείο εντός των Διοικητικών μας ορίων συσσωρευμένα σκουπίδια, μπάζα ή κλαδιά (πλην των περιπτώσεων που η εναπόθεση αυτών έγινε τις τελευταίες 24 ώρες). 

Ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου αλλά και για αισθητικούς λόγους έχουμε ήδη κόψει μία φορά τα χόρτα στις άκρες των δρόμων ενώ το προσωπικό της Κοινότητάς μας έχει ξεκινήσει να τα κόβει για δεύτερη φορά.

Έχουμε κλείσει μέχρι σήμερα με το προσωπικό μας δύο φορές τις λακκούβες που υπήρχαν στην περιοχή μας. 

Επίσης η βοήθεια που παρείχαμε στους συλλόγους στα σχολεία και στις Εκκλησίες της περιοχής μας, όταν αυτή μας ζητήθηκε, ήταν άμεση και ουσιαστική. 

Τις προηγούμενες μέρες και χωρίς καμία συνεννόηση με τους Προέδρους των Δ.Κ. εκπονήθηκε νέος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στον Δήμο μας και ο οποίος από αύριο θα τεθεί σε λειτουργία. 

Ο νέος αυτός σχεδιασμός αφαιρεί την δυνατότητα της ουσιαστικής και άμεσης παρέμβασης των Προέδρων σε όποιο πρόβλημα προκύπτει, ενώ ο ρόλος αυτών θα είναι περισσότερο επιτελικός ή ακόμη και εποπτικός. 

Εκτός των άλλων, τον νέο σχεδιασμό τον διακρίνει ένας συγκεντρωτισμός, προβλέπει την απομάκρυνση από την Δημοτική μας Κοινότητα ενός εργάτη καθαριότητας (τον δεύτερο μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο) και την απομάκρυνση ενός μηχανήματος έργου (JCB) το οποίο είχαμε στη διάθεση μας ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούσε στις βλάβες ύδρευσης και στην αποκομιδή κλαδιών και μπαζών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ευχή όλων μας είναι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ροδόπολης
Μανόλης Κόκκαλης