ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ, Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ...
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ, ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 10 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου ( ΔΑΔΙΟΝ ), για να αποτιμηθεί η πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής, ο ρόλος της ΔΑΔΙΟΝ στα δημοτικά τεκταινόμενα ( Δημοτικό Συμβούλιο και Νομικά Πρόσωπα) και κυρίως για να τεθούν οι στόχοι για το μέλλον στα πλαίσια των συλλογικά επεξεργασμένων θέσεων, που καθημερινά επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται.

1. Η εκτίμηση για την δράση της Δημοτικής αρχής. 

 Ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης της προηγούμενης διοίκησης ως προς τον σεβασμό των δημοτικών πόρων (ειδικοί σύμβουλοι).

 Αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του πολίτη (λακκούβες , αποκομιδή απορριμμάτων κ.α.).

 Αδυναμία στελέχωσης των Νομικών Προσώπων (διαδοχικές παραιτήσεις των προέδρων).

 Συγκεντρωτική αντίληψη (σκέψεις για κατάργηση των Ν.Π. Α/βάθμια και Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή, Εστία και ΘΕΣΠΙ).

 Προσχηματική συμμετοχή φορέων και ατόμων στη διαβούλευση και στο πενταετές πρόγραμμα.

 Καθυστέρηση των μεγάλων έργων ( αποχέτευση ).

 Ολιγωρία στην ένταξη των εργαζομένων σε προσωποπαγείς θέσεις.

 Υποβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (συστηματική απουσία του 1/3 των δημοτικών συμβούλων).

Θεωρούμε ότι πρέπει να πιστώσουμε στα θετικά της Διοίκησης τα ενιαία δημοτικά τέλη καθώς και μία σχετική εγκράτεια στις διαγραφές τελών ύδρευσης.

Από την μέχρι τώρα πορεία επιβεβαιώνεται η πολιτική μας εκτίμηση ότι και αυτό το σχήμα που διοικεί σήμερα το Δήμο έχει τις ίδιες παθογένειες που είχε και το προηγούμενο. Η πλειοψηφία είναι κατακερματισμένη, με κυρίαρχο στοιχείο τις προσωπικές φιλοδοξίες και χωρίς στοιχειώδη συλλογική έκφραση.

2. Παρουσία της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου ( ΔΑΔΙΟΝ ) στο Δημοτικό Συμβούλιο και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. 

Ανελλιπής παρουσία στις συνεδριάσεις των οργάνων όπου και εκφράζονται οι θέσεις της παράταξης στα σοβαρά θέματα με βάση τα πρόγραμμα αλλά και τις εξειδικεύσεις του Συντονιστικού. Οι εκπρόσωποι μας στα Νομικά Πρόσωπα ( Α/βάθμια & Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή, Εστία, ΘΕΣΠΙ) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παρεμβαίνουν ουσιαστικά και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία.

Η παράταξη μας το δήλωσε ότι θα αποφύγει τη στείρα αντιπολίτευση , αλλά θα πολιτεύεται με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και πάντοτε με την οπτική των συλλογικά επεξεργασμένων θέσεών της.

3. Προοπτική της παράταξης. 

Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων τόσο των αιρετών και των εκπροσώπων της παράταξης, όσο και των μελών και φίλων της που συμμετείχαν στην συζήτηση, με επισημάνσεις και παρατηρήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στις τοπικές τους Ενότητες, αλλά και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Διονύσου αποφασίσθηκε, η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου (ΔΑΔΙΟΝ ) να προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που αφορούν την Αποχέτευση , Διαχείριση Απορριμμάτων, Δασικό - Όρια οικισμών, Καλλικράτη –Θεσμικές Αλλαγές κ.α. 

Για την ΔΑΔΙΟΝ 
Η Συντονιστική Επιτροπή