ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ


Η "ΝΕΑ ΠΝΟΗ", ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΑΣ ΣΙΩΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ...





Οι Δημότες και η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» αναδεικνύουν σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας 

Οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου και η «Γραμμή Επικοινωνίας των Δημοτών», μέσω της ιστοσελίδας της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» www.neapnoidionisos.gr , αναδεικνύουν σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Είτε με την υπογραφή του δημότη, είτε με την υπογραφή της «Νέας Πνοής», η δημοτική μας κίνηση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα προωθούν τα θέματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του Δήμου για την επίλυσή τους.

Ακολουθεί επιστολή της συνδημότισσας κας Ιωάννας Σιώκου, μέλους της Φιλοζωϊκής Κρυονερίου, η οποία μας γνωστοποίησε τα εξής:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο κ. Ραμπίδης που είναι ο υπεύθυνος του Δήμου Διονύσου για το πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων, μας πληροφόρησε ότι για το ποσόν των 5.000ε που έχει εγκριθεί προηγούνται οι έγκυοι σκύλοι καθώς και οι «επιθετικοί» που βρίσκονται γύρω από τα σχολεία. Όταν ρωτήσαμε ποιος προσδιορίζει ποια είναι τα επιθετικά, μας απάντησε ότι τα έχουν καταγγείλει κάτοικοι.

Ποιοι είναι αυτοί οι κάτοικοι δεν μας αποκάλυψε αλλά μας είπε ότι θα τα περισυλλέξει ο κτηνίατρος και τα μετά θα μας πούνε !!!

Οι φιλοζωικές ομάδες στις περιοχές του δήμου γνωρίζουν καλύτερα από όλους ποια είναι οι έγκυες σκύλες και αν υπάρχουν επιθετικά αδέσποτα σκυλιά η όχι.

Οι «καταγγελίες « των κατοίκων είναι πάντα αβάσιμες και συνήθως γίνονται από ανθρώπους εχθρικούς προς τα αδέσποτα ζώα. 

Ο Νόμος ορίζει την σύγκληση της πενταμελούς επιτροπής για να συζητηθούν τα θέματα αυτά.

Ο δήμος και ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος δεν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους και να «εξαφανίσουν» τα υποτιθέμενα «άγρια σκυλιά» όπως έχει γίνει στο παρελθόν με κάποια σκυλιά σε οικοδομή στον Άγιο Στέφανο. 

Ο κ. Κτενάς εξαφάνισε τα εν λόγω σκυλιά με συνοπτικές διαδικασίες και με εντολή του δήμου όπως μας είπε. Τα σκυλιά αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ . Είναι απαράδεκτο να εκτοπίζονται οι φιλόζωοι της περιοχής που έχουν προσφέρει πολλά , από την διαχείριση των αδέσποτων ζώων τα οποία κινδυνεύουν να γίνουν θύματα μιας μεθοδευμένης και ύπουλης πολιτικής όπου στόχος είναι η εξαφάνιση των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους προς ικανοποίηση μερικών αντιδραστικών πολιτών.

Παρακαλούμε τον Δήμο για ακόμη μια φορά να επιδιώξει μια αγαστή συνεργασία με τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις .

Είναι ανήκουστο να κάνουμε αυτόν τον μεγάλο αγώνα και να μην μπορούμε να μεταφέρουμε ένα έκτακτο περιστατικό στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο γιατί οι υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν μερικές μόνο ώρες και συνήθως δεν βρίσκεις και τον υπεύθυνο.

Θα μπορούσαν μερικοί φιλόζωοι να οριστούν υπεύθυνοι για την καταγραφή των περιστατικών όπως κάναμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και ασφαλώς να ενημερώνουν παράλληλα τον Δήμο. 

Θέλουμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε γιατί ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος αρνείται να αναλάβει άλλα περιστατικά ( νοσηλείες, ορθοπεδικά,κ.α) εκτός των στειρώσεων. 

Οι φιλόζωοι πρέπει να αναζητούν άλλους κτηνιάτρους και να πληρώνουν προσωπικά αυτά τα περιστατικά.

Έχουμε προσωπική πείρα για την επιθετική του συμπεριφορά έναντι φιλόζωων εθελοντών που τον «ενοχλούν» όπως διατείνεται.

Είναι λυπηρό η πολιτεία να αδιαφορεί για το σημαντικό φιλοζωικό έργο μερικών ευσυνείδητων και ευαίσθητων πολιτών.

Ομολογουμένως περιμέναμε μια καλύτερη αντιμετώπιση από την παρούσα διοίκηση μετά από τις «διαβεβαιώσεις» του υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Υφαντή ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες μας .

Θέλω να επισημάνω επίσης ότι για τα σκυλιά που περισυλλέγει ο δήμος με δική του πρωτοβουλία για στείρωση και εξετάσεις πρέπει να ενημερώνει τις κατά τόπους φιλοζωικές ομάδες και να τα τοποθετεί μετά στην θέση τους παρουσία τους. 

Επίσης πολλά από τα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους δεν είναι αδέσποτα αλλά φεύγουν από τις αυλές των σπιτιών τους.

Μπορεί να γίνει σύσταση στους ιδιοκτήτες να πάρουν προφυλάξεις για να μην βγαίνουν τα σκυλιά τους .

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από δυο αρσενικούς σκύλους που είναι στην γειτονιά μας αλλά κυκλοφορούν και στην ευρύτερη περιοχή και που κάποιοι υστερικοί γείτονες έχουν χαρακτηρίσει ως «άγριους». Τα σκυλιά αυτά τα έχουμε βάλει σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο και τα φροντίζουμε. Έχουμε ζητήσει την στείρωση τους και ελπίζουμε να μην είναι από τα επιθετικά που θέλει ο Δήμος να «εξαφανίσει».

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πότε θέλετε να πάρετε για στείρωση αυτά τα δυο ζώα προκειμένου να συνεννοηθούμε για την μεταφορά τους.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Ιωάννα Σιώκου
Δημοσιογράφος
Φιλοζωική Κρυονερίου»

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» απευθυνόμενη στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Υφαντή, σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής και των όσων καταγγέλλει η κα Σιώκου, αιτεί άμεσα ενημέρωση για τα παρακάτω:

1. Πόσες φορές έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα η 5μελής επιτροπή που ορίζει ο νόμος και που εσείς ο ίδιος στην ημερίδα που διοργανώσαμε για τα αδέσποτα, αναφέρατε ότι έχει συγκροτηθεί;

2. Έχετε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των φιλοζωϊκών συλλόγων του Δήμου μας μετά την ημερίδα, προκειμένου να ορισθεί το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών, μετά και τη δημόσια δέσμευσή σας να τους αξιοποιήσετε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;

3. Υπάρχει τελικά σχεδιασμός για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη περισυλλογή, την καταγραφή και τη στείρωση των αδεσπότων στο Δήμο Διονύσου; Εφαρμόζεται το νομικό πλαίσιο; Κι αν ναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός αυτός, από πότε εφαρμόζεται και με ποιον τρόπο σκέφτεστε να τον γνωστοποιήσετε στους δημότες;

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»