ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΚΑΤΑ ΖΑΜΑΝΗ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ..." !


ΜΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε. ΣΤΑΜΑΤΑΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ...
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Θέμα: ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αξιότιμε κ. Ζαμάνη,

Είναι περιττό να αναφέρουμε την σημασία του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι εξακολουθείτε να έχετε την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία (εκτός αν πρόκειται περί ανικανότητας) που είχατε ως παράταξη και σαν διοίκηση για το μεγίστης σημασίας έργο του αντλιοστασίου της Σταμάτας.

Η μηδενιστική πολιτική που σας υπέδειξαν να ακολουθήσετε μέσω προσφυγής για το αντλιοστάσιο, χάριν μερικών ψήφων και της αρνητικής αντιπολίτευσης ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με ανύπαρκτους, ψευδείς λόγους, λόγω άγνοιας, δυστυχώς σας ακολουθεί μέχρι σήμερα. 

Για να γνωρίζουν όλοι τα πεπραγμένα σας, πρέπει να αναφέρουμε τι κάνατε και τι δεν κάνετε ως διοίκηση πλέον.

Όπως είναι ήδη γνωστό, αν δεν πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, η Σταμάτα δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθεί με την αποχέτευση. 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 6005/13-05-2015 έγγραφο της ΕΥΔΑΠ προς τον Δήμο, στην τελευταία παράγραφο αναφέρει τα εξής :

"Στην περίπτωση αυτή (ένστασης ή ματαίωσης δημιουργίας του αντλιοστασίου) είναι πιθανόν να προκύψουν καθυστερήσεις και πιθανή ματαίωση της χρηματοδότησης όλου του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης, καθώς δεν είναι δυνατή η δημοπράτησή του πριν την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων της χωροθέτησης"

Με απλά λόγια,προειδοποιεί για απένταξη όλου πλέον του έργου στον Δήμο μας, μπορείτε να το αντιληφθείτε; 

Μετά την προσφυγή που κάνατε σαν Α.Δ.Κ. εις βάρος του Δήμου και των κατοίκων της Σταμάτας, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδοθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης που θα δημιουργηθεί το αντλιοστάσιο.

Οι ‘’σειρήνες’’ έλεγαν ότι αυτό θα μπλοκαριστεί.

Ο πρώην Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και τα στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Στ. Κριεμάδης, Ν. Παππάς, Ι. Κανατσούλης, και Γ. Πουλίδας αποφάσισαν να δράσουν (αφού κανένας αρμόδιος δεν το έκανε) και συναντήθηκαν με τον Δασάρχη Πεντέλης.

Στην συνάντησή μας λάβαμε την διαβεβαίωσή του ότι σύντομα θα προβούν στην πράξη χαρακτηρισμού.

Μετά από συνεχόμενες οχλήσεις προς το Δασαρχείο και αφόρητες πιέσεις από μέρους μας,στις 03-03-2015 εκδόθηκε η πολυπόθητη πράξη χαρακτηρισμού με αρ. πρωτ. 16308/1006. 

Για το συγκεκριμένο έγγραφο σας ενημέρωσαν οι κ. Κριεμάδης και Πουλίδας την ίδια μέρα, στην συνάντηση που είχατε στο γραφείο σας μαζί με την Δ/ντρια Υποδομών της ΕΥΔΑΠ κ. Ράπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση, συζητήθηκε και απορρίφθηκε χωρίς περαιτέρω συζήτηση, η πιθανότητα να δημιουργηθεί αντλιοστάσιο στην Αμυγδαλέζα. 

Η Διευθύντρια της ΕΥΔΑΠ σας τόνισε ότι το κόστος μεταφοράς στην περιοχή Μαγγινέικα, είναι περίπου 600.000€ ανά χιλιόμετρο δηλαδή περίπου 1.500.000€, ποσό το οποίο θα έπρεπε να καλύψει εξ’ ολοκλήρου με δικά του χρήματα ο Δήμος. 

Αν θυμάστε καλά, είπατε ότι δεν το συζητάτε καθόλου, θα παρακάμψετε τις φωνές…….του παρελθόντος;;; και το αντλιοστάσιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην θέση που είχε αρχικά ορισθεί.

Σε συνδυασμό λοιπόν με τον Ν.4280/2014 επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για να γίνει το έργο πραγματικότητα.

Έτσι νομίζαμε.

Οι φωνές - σειρήνες – αγκυλώσεις του παρελθόντος από ότι φαίνεται μάλλον επικράτησαν. Μπορείτε επιτέλους με τη δική σας φωνή να μας απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1. Έγινε ανάρτηση εντός δέκα ημερών από την έκδοση της πράξης σε δικτυακό τόπο (ιστοσελίδα του Δήμου) όπως προβλέπουν οι διατάξεις;

2. Γιατί ενώ το έγγραφο του Δασαρχείου πρωτοκολλήθηκε στις 16-03/2015 και αναρτήθηκε στον Δήμο στις 20-03-2015, στην κοινότητα Σταμάτας αναρτήθηκε ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 23-04-2015;

3. Γιατί δεν το έχετε δημοσιεύσει σε δύο τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες όπως τονίζεται στην πράξη χαρακτηρισμού;

4. Έχουν γίνει ορθά όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις και από την πράξη χαρακτηρισμού;

5. Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων;

6. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ως προς τις ενέργειές σας και αν ναι γιατί; Τελικά πέστε μας κ. Δήμαρχε τι σκοπεύετε να κάνετε με το αντλιοστάσιο. Θα το φτιάξετε στην θέση που έχει προβλεφθεί από όλες τις διαδικασίες και μελέτες καθώς και από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος από το ΕΣΠΑ ή ικανοποιώντας τις παράλογες απαιτήσεις ορισμένων τοπικών παραγόντων θα αφήσετε να τιναχθεί ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ; 

Αξιότιμε κ. Ζαμάνη,

Δεν μας ενδιαφέρουν οι φωνές ορισμένων μέσα από την παράταξή σας που θέλουν να κρατήσουν τον τόπο 100 χρόνια πίσω. 

Δεν μας ενδιαφέρουν οι δεσμεύσεις σας σαν αντιπολίτευση γιατί τώρα είστε Διοίκηση. 

Δεν μας ενδιαφέρουν οι μικροπολιτικές σας τακτικές. 

Δεν θα παίξετε με το μέλλον του Δήμου και της Σταμάτας ειδικότερα. 

Θα είστε υπόλογος απέναντι στους δημότες και θα μας βρείτε δυναμικά απέναντί σας σε αυτό που επιχειρείτε να κάνετε.

Δεν είναι παιχνίδι ο Δήμος για να παίζετε.

Ξεκαθαρίστε επιτέλους την θέση σας και ασκήστε τα καθήκοντα σας!

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας