"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ" !


"ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ...  ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ" - ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ε. ΛΥΡΟΥΔΙΑ - "ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ"... 







ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θόρυβο που έχει προκληθεί για το σημαντικό έργο της αποχέτευσης και προκειμένου να ενημερωθούν οι συνδημότες μας, η Ενωτική Πρωτοβουλία θα ήθελε να ενημερώσει για τα εξής :

Η προσπάθεια για το έργο της αποχέτευσης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, για να πάρει την τελική έγκριση από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ στις 8 Αυγούστου του 2014

Στο διάστημα που μεσολάβησε εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες από το ΥΠΕΣ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΕΠΠΕΡΑΑ το οποίο ενέταξε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτεί με 38.000.000 €. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2013.

Στις 28 Αυγούστου του 2014 υπογράφηκε η τελική σύμβαση... μεταξύ του Δήμου Διονύσου από τον τ. Δήμαρχο κο Γιάννη Καλαφατέλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ.

Ήδη ο ανάδοχος εγκαθιστά το εργοτάξιο του στον Άγιο Στέφανο και εντός των προσεχών ημερών επρόκειτο να τοποθετήσει και τις σχετικές πινακίδες που προβλέπονται από το νόμο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία προειδοποιεί και ενημερώνει τον κο Ζαμάνη και τον κο Λυρούδια ότι έχουν παρθεί όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, η αγωνία και το μέλλον των συνδημοτών μας να γίνει έρμαιο των μικροπολιτικών σας σκοπιμοτήτων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζετε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αφού οι ίδιοι κωλυσιεργείτε χαρακτηριστικά - σας έχουμε ήδη προειδοποιήσει με προηγούμενη ανακοίνωση μας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε τη γνώση ή την ικανότητα να προχωρήσετε με τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη (Αποχέτευση, Κλειστό Διονύσου, βρεφονηπιακό Κρυονερίου κ.α.), είμαστε εδώ, μαζί σας, πάντα στα πλαίσια της ευρύτερης συναίνεσης για την ευημερία του Δήμου μας. Δεν θα σας ζητήσουμε ούτε ανταλλάγματα, ούτε πολιτικές επιταγές, ούτε να κόψουμε τις ‘’κορδέλες’’. 

ΥΓ: ’’Οι συνεργάτες σου μπορεί να σε απογειώσουν και την ίδια στιγμή να σε καταστρέψουν.’’ Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κο Λυρούδια ότι η αυτογνωσία του είναι αφοπλιστική.

Ενημερώστε μας κ. Λυρούδια για ποιο λόγο είναι μόνο στα χέρια του κου Μπιτάκου, σημείωμα με τα 10 πρώτα κομβικά σημεία αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης και όχι στα χέρια όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων;

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Διονύσου