ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: "ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η σημερινή επέτειος αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση μας, αφού καθόρισε την νεότερη ιστορία της χώρας μας αλλά και της σύγχρονης Ευρώπης. Η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου του 1940 προσέθεσε άλλη μια χρυσή σελίδα στη βίβλο των ηρωικών πράξεων. Οφείλουμε να μη ξεχνάμε την αυταπάρνηση...
και την αυτοθυσία των προγόνων μας οι οποίοι μας δίδαξαν μεταξύ άλλων, πώς η αδάμαστη θέληση μπορεί να εξασφαλίσει την ελευθερία.

Πρέπει ειδικά την εποχή που διανύουμε να τιμούμε στο ακέραιο τον αγώνα τους, διότι αποτελούν το φωτεινότερο παράδειγμα των αξιών και των ιδανικών του τόπου μας και πρέπει να διαφυλάξουμε για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας:

της πίστης, της αξιοπρέπειας, της φιλοτιμίας και της εθνικής ενότητας.

Σήμερα η χώρα μας καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας και να σφυρηλατήσει την ομόνοια και την ομοψυχία.

Γνωρίζοντας και τιμώντας την Ιστορία μας θωρακίζουμε το μέλλον, διδασκόμαστε τον τρόπο που μπορούμε να κερδίσουμε τις μάχες της καθημερινότητας και να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες του σήμερα αλλά κυρίως, μαθαίνουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις αρετές μας προκειμένου να βρεθούμε ξανά στο δρόμο της ευημερίας

Γιάννης Καλαφατέλης