ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ;


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ("ΒΟΡΕΙΝΗ") ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ! - ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ...

"Στον αέρα το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου" έγραφε η εφημερίδα "ΒΟΡΕΙΝΗ"  την προηγούμενη Παρασκευή.

Χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η εφημερίδα επανήλθε, επαναφέροντας  το αρχικό δημοσίευμά της, δεδομένου ότι δεν έλαβε απάντηση από τους αρμοδίους σε ότι αφορά τα ερωτήματα που έθετε.

Το χθεσινό δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της "ΒΟΡΕΙΝΗΣ" (www.voreini.gr) έγραφε επί λέξει τα εξής:

"ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ;

Ελπίζοντας ότι θα υπάρξει, από τους αρμοδίους, απάντηση επαναφέρουμε τα ερωτήματα για την αποχέτευση του Δήμου Διονύσου.

Ανήσυχος για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού έργου της αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης σε πρόσφατη συνομιλία μας.

Η σύμβαση για την αποχέτευση στο Δήμο Διονύσου υπογράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον π. Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη και θεωρείται ίσως το πιο σημαντικό έργο στον δήμο γιατί είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την περιοχή και η επίλυσή του θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και καλείται να απαντήσει η Δημοτική αρχή είναι:

Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ); 

και αν ναι ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χαθούν οι προθεσμίες; 

έχει υποβάλλει ο εργολάβος του έργου λογαριασμό για την προκαταβολή και ποιο είναι το ποσό;

αν τα υπέβαλε (ο εργολάβος του έργου) έστειλε ο Δήμος στο ΕΠΠΕΡΑΑ τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου ο εργολάβος του έργου να πληρωθεί; και αν έκανε όλα τα παραπάνω ποια είναι η απάντηση του ΕΠΠΕΡΑΑ;"

Εμείς από την πλευρά του edionysos.gr, εκφράζουμε την απορία μας (αν όχι ανησυχία) δεδομένου ότι τα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.. Πολύ δε περισσότερο γιατί  επικαλείται συνομιλία με το Δήμαρχο Διονύσου, ο οποίος φέρεται να εμφανίστηκε ανήσυχος.

Δεδομένου ότι το δημοσίευμα ,παρ'ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες ούτε έχει διαψευστεί αλλά ούτε και έχει επιβεβαιωθεί, θα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση:

  • καταρχήν της δημοτικής αρχής (Δήμαρχος, αρμόδιος αντιδήμαρχος υποδομών και χωροταξίας)
  • της μείζονος αντιπολίτευσης (πρώην Δήμαρχος)
  • των άλλων τριών παρατάξεων εφόσον δεν υπάρχει απάντηση από τους δύο πρώτους