ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΘΕΣΕ Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΩΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...



Τα θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/10/2014 

Στην συνεδρίαση του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/10/2014 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε 4 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

1. Σύμπτυξη Τμημάτων στο Λύκειο Αγίου Στεφάνου 

Η κατάσταση στην παιδεία καθημερινά χειροτερεύει φέρνοντας σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Κλείσιμο σχολικών μονάδων (όπως Γυμνάσιο Ροδόπολης) , συγχώνευση σχολείων , συγχώνευση τμημάτων , αναστολή λειτουργίας τμημάτων (‘όπως 4ο νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου), κενά εκπαιδευτικών, κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων – αποθήκες γίνονται αίθουσες διδασκαλίας, αύλιοι χώροι κλείνουν από πρόσθετες αίθουσες με κοντέινερ και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΠΑΛ η μεταφορά των μαθητών για τα εργαστηριακά μαθήματα είναι στον αέρα , έχουν καταργηθεί βασικές ειδικότητες ,ενώ βιβλία ακόμη δεν έχουν πάρει. Στη λογική του νέου σχολείου, της αγοράς που ετοιμάζει και προωθεί η κυβέρνηση , τα θύματα θα είναι τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο για την μόρφωσή τους. Αυτό δείχνει τόσο το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης καθώς και η τράπεζα θεμάτων που πετάει από το λύκειο πολλά παιδιά εκτός εκπαίδευσης.

Η δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων που είναι αναγκαίο σε όλο το Δήμο όχι μόνο δεν προχωράει μέχρι σήμερα αλλά είχε γίνει σλόγκαν στα προεκλογικά φυλλάδια και μένει εκεί. Η Κυβέρνηση , η Ε.Ε., και οι επιχειρηματίες αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική προωθούν.

Ο Δήμος παρακολουθεί σαν θεατής και εφαρμόζει αυτή την πολιτική σαν διαχειριστής της. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους γονείς , παιδιά, εκπαιδευτικούς για το σχολείο των αναγκών μας.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Λύκειο Αγίου Στεφάνου με την συγχώνευση τμημάτων στη Β Λυκείου σε μια δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλήνιες, με την τράπεζα θεμάτων σαν πέλεκυς πάνω στα κεφάλια τους όχι μόνο δεν πρέπει να αφήνει κανένα αδιάφορο αλλά να μας αφυπνίσει , να ξυπνήσουμε και να δράσουμε σαν ένας άνθρωπος – Δήμος – Γονείς – εκπαιδευτικοί – Παιδιά.

Να μην το επιτρέψουμε. Είναι στο χέρι μας. Έτσι κλείνουν σχολεία, έτσι περισσεύουν εκπαιδευτικοί και τα παιδιά στον ΚΑΙΑΔΑ εκτός αυτών που έχουν δυνατότητα να χρυσοπληρώνουν οι γονείς το αντίτιμο της μόρφωσης των παιδιών τους.

• Εννοείται φυσικά ότι στηρίζουμε το αίτημα του συλλόγου γονέων να μην γίνουν συμπτύξεις.

• Πρέπει να γίνει άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παιδεία.

2. Διάθεση Σχολικών Χώρων Σε Αθλητικούς Συλλόγους 

Με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με το κλειστό γήπεδο του Αγίου Στεφάνου θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

• Στον Δήμο παρά του ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι Δημοτικοί και Δημόσιοι αντί να αξιοποιηθούν από τον Δήμο για άθληση και αναψυχή αφήνονται ή καταπατώνται.

• Τα κλειστά γήπεδα που υπάρχουν ( του ΟΣΚ) είναι στον Άγιο Στέφανο, στην Άνοιξη , στην Ροδόπολη και τελευταίο στον Διόνυσο το οποίο θα παραδοθεί ημιτελές για άγνωστο σε εμάς λόγο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά. Αλήθεια γιατί κανείς σήμερα δεν παίρνει την ευθύνη για το γεγονός ότι το κλειστό του Διονύσου θα παραδοθεί ημιτελές και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για την ολοκλήρωσή του.

• Ακόμα και στις Δημοτικές Κοινότητες που έχουν σχέδιο πόλης ούτε προβλέφθηκε , ούτε έγινε καν προσπάθεια για την κατασκευή τέτοιου έργου.

• Η πολιτεία και κατ επέκταση από ότι φαίνεται και ο Δήμος δεν θεωρούν ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα που πρέπει να είναι « δωρεάν για όσους και όσες επιθυμούν αλλά εμπόρευμα για όσους έχουν να καταβάλλουν αντίτιμο».

• Δεν είναι τυχαίο ότι κατακαλόκαιρο σε συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής με θέματα ημερήσιας διάταξης ρουτίνας από κοινού και στα μουλωχτά έφεραν προ ημερησίας διάταξης , διοίκηση και αντιπολίτευση , μείζονα και ελάσσονα , και αποφάσισαν ότι η σχολική επιτροπή θα αποφασίζει για την παραχώρηση των σχολικών χώρων. Όρισαν και επιτροπή «αρεστών» για την διαδικασία αυτή. Άλλωστε κοινή είναι η άποψή τους για τις εταιρίες χορηγούς στα σχολεία, και την ανταποδοτικότητα που περιμένουν οι χορηγοί, καθώς και για τα ιδιωτικά καλοκαιρινά cump που πραγματοποιούνται σε σχολικούς χώρους. Για αυτό προτείνουν να πληρώνουν τους χώρους τα αθλητικά σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αφού στους ιδιώτες τα δίνουν δωρεάν.

• Στα πλαίσια αυτής της λογικής και προκειμένου από ότι φαίνεται να εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια, χωρίς να πάρουν υπόψη την γνώμη και την θέση των αθλητικών φορέων, τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, την πραγματική συμμετοχή παιδιών που αθλούνται και που αποδεικνύονται με τα δελτία ανατρέπεται η κατάσταση ουσιαστικά αφού προστίθενται σύλλογοι και από άλλες δημοτικές κοινότητες δίνοντας τους χρόνο δυσανάλογο με τα αθλούμενα μέλη που έχουν – καθώς και με τα προγράμματα των αγώνων.

• Υιοθετούμε και στηρίζουμε την θέση των Αθλητικών Σωματείων «ΟΙΟΝ» και «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ » θεωρώντας ότι πρέπει , μέχρι να λειτουργήσει το κλειστό του Διόνυσου να επιμεριστούν σε Άνοιξη, Άγιος Στέφανος και Ροδόπολη με προγράμματα που θα συμφωνήσουν και τα σωματεία ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος και για άθληση όσων δεν είναι σε αθλητικά σωματεία. Σταματήστε τα ιδιωτικά camp, ανοίξτε μαζικό δημοτικό αθλητισμό για όλους χωρίς οικονομική επιβάρυνση – κυρίως για τα παιδιά.

3. Αξιολόγηση Προσωπικού 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η αξιολόγηση που επιβάλει η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ το μόνο στόχο που έχει είναι να απολύσει μαζικά κόσμο.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό πρέπει να γίνει συνεδρίαση με το θέμα αυτό προκειμένου να αναλυθούν όλες οι πλευρές ,οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Δήμου που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη και τέλος πάντων να πάρει και ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στους εργαζόμενους και να πει «μετά από αυτό τι;».

4. Ζητήματα Προσωπικού

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας έχουν αρχίσει συζητήσεις , μετακινήσεις ή απειλές για μετακινήσεις προσωπικού με κύριο κριτήριο η εκλογική τους προτίμηση και όχι την επαγγελματική τους αρτιότητα.

Αυτός ο τρόπος, αυτή η ανασφάλεια σίγουρα θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως πιστεύετε ότι θέλετε να «λύσετε».

Αυτό που είναι σίγουρο ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αποδώσει με τον φόβο της άδικης μετακίνησης και των ύπουλων σε στυλ σούσουρου απειλών.