34 ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ...




ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (2015-2019) - "ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ" ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ - ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ... 


34 αξιόλογοι Διονυσιώτες από όλο το φάσμα της επιστήμης και των τεχνών (μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, καθηγητές, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ενεργοί πολίτες κλπ) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Διονύσου -και ειδικότερα του αντιδημάρχου στρατηγικού σχεδιασμού Ηλία Υφαντή- να παρευρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στον Άγιο Στέφανο, το βράδι της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου, σε μία συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο συστράτευσής τους εν'όψει της σύνταξης του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Διονύσου για την επόμενη πενταετία (2014-2019).  

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί δημόσια πρόσκληση του κου Υφαντή και είχαν ανταποκριθεί, όπως ενημερωθήκαμε, πάνω από 60 εθελοντές εμπειρογνώμονες.

Η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σχέση με τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής (34 έναντι 60) υπήρχαν όμως και τουλάχιστον 6 με 7 εθελοντές που δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Πάντως ο κος Υφαντής ξεκαθάρισε ότι η προσέλκυση επιστημόνων θα είναι μια διαρκής διαδικασία και η ομάδα θα εμπλουτίζεται συνέχεια.

Η υπάλληλος του Δήμου Σέβη Χόνδρου χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και συντόνισε την εκδήλωση ενώ ο κος Υφαντής αναφέρθηκε επιγραμματικά στη διαδικασία και τα πρώτα βήματα του επιχειρησιακού προγράμματος (δείτε το πρώτο βίντεο πιο πάνω και στο τέλος της ανάρτησης τα βήματα της διαδικασίας).

Στη συνέχεια η κα Χόνδρου ζήτησε από τους εθελοντές να συστηθούν και ακολούθησαν ερωτήσεις αλλά και εύλογες απορίες των εθελοντών (δείτε ένα μικρό απόσπασμα στο δεύτερο βίντεο κάτω) που είχαν να κάνουν κυρίως με τον στόχο του επιχειρησιακού προγράμματος.

Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αποχωρήσεις, στη μέση της διαδικασίας, κάποιων από τους εθελοντές, που δήλωσαν στο edionysos.gr: είτε ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την οργάνωση, είτε ότι περίμεναν να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, είτε ότι τελικά δεν έχουν οι ίδιοι χρόνο. Ωστόσο, η πλειοψηφία έμεινε στο Πνευματικό Κέντρο και χωρίστηκε σε ομάδες εργασίας για μια πρώτη κουβέντα.

Εμείς από την πλευρά μας να πούμε ότι η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι σίγουρα θετική, καθώς κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και ειδικά στο επιστημονικό δυναμικό του Δήμου Διονύσου, από την άλλη όμως διαφάνηκε ότι υπάρχουν αρκετές ασάφειες και αβεβαιότητες (λογικό για αρχή) που ειλικρινά ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα απαντηθούν.

Από πλευράς δημοτικής αρχής ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος χωροταξίας και υποδομών Ευάγγελος Λυρούδιας, η πρόεδρος του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ και εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Αναστασία Στασινοπούλου και τέλος ο αντιπρόεδρος του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ  και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κρυονερίου Δημήτρης Ράικος.     



































Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ