Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ


Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR 
Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στο χώρο της παιδείας, σε ό,τι αφορά το Δήμο μας, είναι περίπου εκρηκτική... Τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Διονύσου τελούν υπό...

αντικατάσταση, κανείς δεν γνωρίζει όμως ακόμη το... πότε καθώς και από ποια πρόσωπα θα αντικατασταθούν (ελέω της δημοτικής αρχής που δείχνει να μην... βιάζεται), οι σχολικοί χώροι επανειλημμένα έχουν γίνει στόχος αγνώστων «βανδάλων» που ανενόχλητοι βγάζουν τα απωθημένα τους σε τοίχους και κτίρια, τα ολοήμερα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο ή υπολειτουργούν, αρκετά σχολεία έχουν κορεστεί και ασφυκτιούν από τους υπεράριθμους μαθητές, τα σχολικά αθλητικά γυμναστήρια είτε πλημμυρίζουν είτε δεν καθαρίζονται σωστά και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε δύο τουλάχιστον σχολεία, το Β΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου και το Δημοτικό Άνοιξης, το θερμόμετρο σε επίπεδο συλλόγων γονέων και κηδεμόνων χτύπησε...κόκκινο !

Θα αναφερθούμε ακροθιγώς και επιγραμματικά στο τελευταίο θέμα, αυτό των συλλόγων.

Το edionysos.gr επέλεξε συνειδητά να μην αναφερθεί στις διαμάχες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Γίναμε μάρτυρες αποστολής εξωδίκων, επιστολών και καταγγελιών, με πρωταγωνιστές γονείς αλλά και δασκάλους. Με τα παιδιά, δυστυχώς, να είναι στη μέση !

Δεν θα μπούμε στην ουσία καμιάς από τις δύο υποθέσεις ούτε θα διερευνήσουμε το ποιος έχει το δίκιο ή το άδικο με το μέρος του. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.

Έχουμε όμως το δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας και να πούμε το αυτονόητο, ότι με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας, οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε μέλη συλλόγων, γονέων και διδασκόντων, τελικά μόνο κακό κάνουν.

Όχι μόνο δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων αλλά δημιουργούν νέα, με την αντιπαλότητα να περισσεύει... Και μάλιστα σε μια δύσκολη και περίεργη εποχή, οικονομικά και κοινωνικά, που η ενότητα θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο...

Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι από όσους ασχολούνται με τους συλλόγους το κάνουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και όχι για να αποκομίσουν οφέλη, πολιτικά ή άλλα.

Αν το συνειδητοποιήσουν αυτό, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα γεφυρώσουν το συντομότερο τις διαφορές τους για το κοινό καλό.

Ή, τουλάχιστον, αυτό ελπίζουμε κι ευχόμαστε.

Γιατί δεν περισσεύει κανείς...

Π.Π.