ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΙΚΟΣ: "ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"


"ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ..." - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ...








ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή την στελέχωση της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Παιδείας έχω να επισημάνω τα εξής.

Τα θεσμικά όργανα διοίκησης του Δήμου δηλ. το Δημοτικό Συμβούλιο, οι επιτροπές Παιδείας , η Εστία και ο Θέσπις είναι πολιτικά όργανα που μέσω αυτών η Δημοτική αρχή ασκεί την πολιτική για την οποία και εκλεχτεί από τους Δημότες.

Ο Νομοθέτης έχοντας αυτό υπόψη οριοθέτησε σαφώς πως επιμερίζονται στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου και των θεσμικών οργάνων οι θέσεις ευθύνης ούτως ώστε η Διοίκηση να μπορεί να ασκεί την Πολιτική Εξουσία που οι Πολίτες του Δήμου της εκχώρησαν με την ψήφο τους.

Και ερχόμαστε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης με σημαία την προεκλογική μας εξαγγελία για πολιτική συναίνεση προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που δυστυχώς βρήκαν πρόσφορο έδαφος τόσο στα τοπικά μέσα όσο και σε ορισμένους συναδέλφους της πλειοψηφίας.

Και ας εξηγήσω τι εννοώ. Η συναίνεση είναι μια έννοια που αφορά δυο. Αν αναλογιστούμε την προηγούμενη Δημοτική θητεία κάτι τέτοιο προφανώς και δεν το είδαμε. Αλλά και στα προηγούμενα 2 Δημοτικά Συμβούλια της νέας Δημοτικής Αρχής πάλι δεν είδαμε διάθεση για συναίνεση στην εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ και των επίτροπων ( Οικονομική και Ποιότητας Ζωής ) , τουλάχιστον από τις 3 αντιπολιτευόμενες Δημοτικές Παρατάξεις.

Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στα πολιτικά όργανα του Δήμου όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα πολιτικά όργανα όπου είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Η συναίνεση είναι εκ των ουκ άνευ της πολιτικής μας αντίληψης αλλά αυτό μένει να το αποδείξουν και οι άλλοι.

Και επειδή κάποιοι βιάστηκαν να σηκώσουν τους τόνους γιατί νομίζουν ότι αυτό τους εξυπηρετεί στην σημερινή συγκυρία ας περιμένουν μέχρι το βράδυ για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι .

Δημήτρης Ράικος
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου
"Ανοιχτών Οριζόντων"