ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ... ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ


























ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ...


Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου το απόγευμα χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το «Δημοτικό Σπουδαστήριο», στο Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης, ένα νέο θεσμό που εγκαινίασε η δημοτική αρχή, αισιοδοξώντας να καλύψει τις ανάγκες πρόσθετης διδακτικής στήριξης των μαθητών που προέρχονται κυρίως από τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες του Δήμου.

Κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων ήταν εμφανείς κάποιες δυσλειτουργίες, οι οποίες όμως, όπως μας τόνισαν τόσο ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Κοκμοτός όσο και η εντεταλμένη σύμβουλος (και πρόεδρος της «Εστίας») Χρυσούλα Ντούντα ήταν αναμενόμενες.

Ο κος Κοκμοτός παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα με την ενημέρωση των μαθητών από τις υπηρεσίες του Δήμου, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην προσέλθουν τελικά, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτό να μην επαναληφθεί.

Σε ερώτημά μας αν ο Δήμος έχει ζητήσει τη συνδρομή των φροντιστηρίων του Δήμου, τα οποία θα μπορούσαν εναλλακτικά να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε κάποιους μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, απάντησε ότι έχει κάνει κάποιες επικοινωνίες αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Η κα Ντούντα, από την πλευρά της, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Παρών ήταν ο υπεύθυνος του Δημοτικού Σπουδαστηρίου, πρώην Διευθυντής Λυκείου Γ.Καλαντζάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το εγχείρημα του Δημοτικού Σπουδαστηρίου δεν είναι εύκολο, καθώς σε λίγες περιπτώσεις είχε θεαματικά αποτελέσματα, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Αυγέρη, η οποία δήλωσε καταρχήν σύμφωνη με το θεσμό του Δημοτικού Σπουδαστηρίου με την προυπόθεση ότι θα οργανωθεί σωστά αλλά και η υπάλληλος του Δήμου Διονύσου Κέλλυ Σαββοπούλου. 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ...

Ο κος Κοκμοτός υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τα αθλητικά σωματεία για την παραχώρηση ωρών στα κλειστά γυμναστήρια, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπάρχει προς το παρόν οριστική λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά όταν παραληφθεί προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Ε.Διονύσου, πιθανότατα σε ένα μήνα από σήμερα, δεδομένου ότι η σύνδεση με τη ΔΕΗ έχει δρομολογηθεί.

Τέλος ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο παιδείας να τοποθετηθεί αναφορικά με τις καταγγελίες των Συλλόγων για πλημμελή καθαριότητα στα κλειστά γήπεδα Αγίου Στεφάνου και Άνοιξης, για τα οποία υπήρξαν αρκετές καταγγελίες (μεταξύ άλλων και στο edionysos.gr).

Ο κος Κοκμοτός απάντησε ότι έχει δώσει εντολή να ενταθεί η καθαριότητα και να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές, κατέστησε όμως σαφές ότι την ευθύνη παράδοσης των αθλητικών χώρων καθαρών, στο βαθμό που τους αναλογεί, θα έχουν από εδώ και στο εξής οι αθλητικοί σύλλογοι.