Τι απαντά ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Διονύσου Τάσος Μπάσης στον Παντελή Παραμάνη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ "ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ" ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ. ΕΠΙΣΗΣ Ο κος ΜΠΑΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΡΑΜΑΝΗ).


Αξιότιμε κύριε Πετρόπουλε,

με αγανάκτηση είδα δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, edionysos.gr, επιστολή του κ. Π. Παραμάνη, προέδρου του Σωματείου «Οικισμός Πλατύ Χωράφι Διονύσου», στην οποία παραθέτει σειρά ανακριβειών και ψεμάτων σχετικά με αιτήματα του Σωματείου και ενέργειές μου, και χρησιμοποιώντας υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου προσπαθεί να με μειώσει ηθικά και κοινωνικά.

Απαντώ λοιπόν, για να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας, και παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα και τις ενέργειες που έκανα ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και όχι τις υποθέσεις, τις εικασίες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αναφέρει ο κ. Παραμάνης.

Το Σωματείο «Οικισμός Πλατύ Χωράφι» απέστειλε έγγραφό στη Δημοτική Κοινότητα με αρ. πρωτ. 254/27.11.14 με τίτλο «Προτάσεις του Συλλόγου μας για την επίλυση των προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων της δημοτικής μας κοινότητας» έχοντας ως κύριο αίτημα τη διάνοιξη της οδού Μικρών Διονυσίων, ώστε να γίνει προσβάσιμη από τη Λεωφόρο Διονύσου.

Ακολούθησε δεύτερο έγγραφο με αρ. πρωτ. 2312/27-1-2015 με τίτλο «Θέλουν την Δ.Ε. Διονύσου ως Υπνούπολη» όπου προτείνεται να δρομολογηθεί η κατασκευή μικρών εμπορικών καταστημάτων μικρής όχλησης που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων.

Η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Σωματείου, απέστειλε έγγραφο με αρ. πρωτ. 18747/ 29-6-2015 προς το Δασαρχείο Πεντέλης (καθότι η περιοχή Πλατύ Χωράφι ανήκει στον χώρο προστασίας του Πεντελικού) όπου ζητούσαμε να μας γνωστοποιηθεί αν απαιτείται έγκριση – άδεια για τη διάνοιξη της οδού Μικρών Διονυσίων και αν αυτή απαιτείται, να μας χορηγηθεί.

Σε προφορική επικοινωνία με τον Δασάρχη μού γνωστοποιήθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει διάνοιξη της οδού Μικρών Διονυσίων διότι βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή. Επειδή όμως αυτό δεν μας απεστάλη εγγράφως επανήλθαμε με νεότερο έγγραφό μας με αρ. πρωτ. 28849 / 19-9-2017 όπου ζητούσαμε και πάλι να μας δοθεί η άδεια να διανοιχθεί ο δρόμος των Μικρών Διονυσίων, αναφέροντας, επίσης, ότι αυτό είναι απαραίτητο για θέματα πυρασφάλειας αλλά και για να χρησιμοποιηθεί σαν οδός διαφυγής της περιοχής, σε περίπτωση κινδύνου, λόγω του ότι υπάρχει μόνον ο κεντρικός δρόμος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Παράλληλα κατ’ επανάληψη επικοινωνήσαμε με τις υπηρεσίες του Δασαρχείου για να λάβουμε έγγραφη απάντηση. Επειδή αυτό δεν γινόταν και πάλι η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου επανήλθε με τρίτο έγγραφό της, με αρ. πρωτ. 25650 / 30-7-2018 όπου επίμονα και αναλυτικά (και όχι με «ψιλά γράμματα») ζητούσαμε και πάλι τη διάνοιξη της οδού καθώς και να λάβουμε έγγραφες απαντήσεις.

Παράλληλα αποστείλαμε και σχετικό έγγραφο με αρ. πρωτ. 29683 /18-9-2018 στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης για το ίδιο θέμα. Η Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το υπ. αριθμ. 4411/19-10-2018 έγγραφο, απάντησε τελικώς στα επανειλημμένα αιτήματα μας, ότι «από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η οδός της οποίας την έγκριση διάνοιξης αιτείστε, διέρχεται από δασικές εκτάσεις, οι οποίες έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες συνεπεία πυρκαγιάς με την αρ. 5174/29-12-1998 απόφαση Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ 7/Δ/18-1-1999) και έχουν επανακηρυχθεί για τον ίδιο λόγο με την αρ. 244/ 25-1-2010 απόφαση του του ίδιου Γ.Γ. (ΦΕΚ 35/Δ/3-2-2010) και προστατεύονται ως τέτοιες». Ταυτόχρονα ανέφερε στο έγγραφο σχετικά με τη διάνοιξη της οδού ως δεύτερης διεξόδου διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση κινδύνου πως «οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται επαρκώς από την παράλληλη ασφαλτοστρωμένη οδό Βωμού Διονύσου (…)».

Το ανωτέρω έγγραφο η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου το απέστειλε στο Σωματείο «Πλατύ Χωράφι» για να ενημερωθεί. Όπως πασιφανώς αποδεικνύεται από τα ανωτέρω, ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου ενήργησα άμεσα και επίμονα, πράττοντας όσα η ιδιότητα μου μού επιτρέπει, ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα του Συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο κ. Παραμάνης παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα επιχειρεί με την επιστολή του αλλά και με δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο όπως ότι «φρενάρω τις ενέργειές του», ότι υπονοώ ότι θα αναλάβει ως εργολάβος (ο κ. Παραμάνης) να γίνουν μαγαζιά και πολλά άλλα, μία προσπάθεια συκοφάντησης μου, άνευ λόγου και αιτίας, με κακοήθεις χαρακτηρισμούς μου, για τους οποίους επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Αγαπητέ κύριε Πετρόπουλε,

εκτιμώντας τη δημοσιογραφική σας προσφορά, θα επιθυμούσα όπως πριν δημοσιεύσετε, στο μέλλον, οποιαδήποτε επιστολή του κ. Παραμάνη που αναφέρεται στο πρόσωπο μου, όχι μόνο να με ενημερώνετε (όπως το κάνατε) αλλά να περιμένετε να σας αποστείλω την απάντησή μου για να δημοσιευθούν ταυτόχρονα.

Αυτό νομίζω ότι επιβάλλει, εξάλλου και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Αναστάσιος Μπάσης 
Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Διονύσου