Μανόλης Κόκκαλης: Δεν υπήρξε η λέξη "Συγγνώμη" στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ...








Με αφορμή την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε από τις βραδινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου ως και τις πρωϊνές ώρες της 8ης Ιανουαρίου και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 10 / 01 / 2019 ο Δήμος Διονύσου , θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι:
α) Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν ότι οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και όλων των εμπλεκόμενων υπαλλήλων στο έργο του εκχιονισμού είχαν εντολή να μην δέχονται οδηγίες από τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, παρά μόνο από την Αντιδήμαρχο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας.
β ) Αλλεπάλληλες βλάβες σε παλαιό, καταπονημένο και πλέον αναξιόπιστο μηχανολογικό εξοπλισμό (όπως λ.χ. οι αλατιέρες τύπου Bombeli), είχαν ως αποτέλεσμα συχνά ένα μηχάνημα να πρέπει να καλύψει τον τομέα τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την πρόοδο των εργασιών εκχιονισμού.
γ)  Πέντε (μικρές) λεπίδες εκχιονισμού δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τον εκχιονισμό του δευτερεύοντος οδικού δικτύου επτά δημοτικών κοινοτήτων. Μήπως η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να εξετάσει την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του Δήμου μας; 
δ ) Όταν γινόταν προσπάθεια στελέχωσης των μηχανημάτων εκχιονισμού, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ζητούσε επίμονα να πραγματοποιηθεί με το ίδιο προσωπικό και εν μέσω χιονόπτωσης η αποκομιδή των απορριμμάτων!
Θα ήθελα να εκφράσω την απαγοήτευσή μου για το ύφος του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε πανηγυρικά ο Δήμος, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ή λέξη «συγγνώμη» ή συνώνυμη αυτής. Μήπως αυτό σημαίνει ότι λειτούργησαν όλα καλά και δεν υπάρχει πρόθεση τροποποίησης του υφιστάμενου σχεδιασμού σε ότι αφορά την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον;
Τέλος, θεωρώ υποχρέωση όλων μας να ευχαριστήσουμε:
τις εθελοντικές οργανώσεις για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν για άλλη μία φορά, τόσο σε ότι αφορά δεκάδες συμβάντα κοπής δέντρων, αλλά και περιπτώσεις μεταφοράς νεφροπαθών και ατόμων χρηζόντων ιατρικής φροντίδας.
Το προσωπικό του Δήμου που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, εργαζόμενο συχνά υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις εντολές που εκτελούσε.

Μανόλης Κόκκαλης
Πρόεδρος Δ.Ε.Ροδόπολης