Ξύπνησε αναμνήσεις η παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Γαβριηλίδη στη Δ..Ε.Διονύσου


Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ «ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ» 
Ο καιρός το επέτρεψε, οι φίλοι στον Διόνυσο το θέλησαν, κι έτσι το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου, στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού της Δ. Ε. Διονύσου πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου μου «Νοσταλγώντας την δεκαετία του ’50». Η εκδήλωση αυτή είχε από όλα: Είχε προσέλευση τόσο μεγάλη, που αναγκαστήκαμε να επιστρατεύσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο κάθισμα, κατεβάζοντας κάποια από την Βιβλιοθήκη του πάνω ορόφου...
Είχε θερμό καλωσόρισμα από τους διοργανωτές, τον Τάσο Μπάση, Πρόεδρο της Δ.Ε. Διονύσου και την Χριστίνα Γιαννέτου, την ψυχή της Βιβλιοθήκης Διονύσου. Είχε την άριστη παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα-ποιητή Βασίλη Γεωργιάδη. Είχε την ολοζώντανη και γλαφυρή ανάγνωση αποσπασμάτων από την Έμιλυ Αθανασιάδου. Είχε «εποπτικά μέσα» όπως την παλιά, γυάλινη σύριγγα με την τεράστια βελόνα (με την οποία η Έμιλυ έκανε απόλυτα παραστατικό το σχετικό απόσπασμα του βιβλίου), την παλιά γκαζιέρα, το χάλκινο γουδί και την σβούρα με το κορδονέτο.

Είχε τις δικές μου περιγραφές και σχόλια εικόνων και περιστατικών από την εποχή εκείνη. Είχε την «έκπληξη» που μας επεφύλαξαν οι φίλοι Λευτέρης Μαϊρόπουλος και Παντελής Παραμάνης με την μουσική παρεμβολή τους από τον εξώστη από όπου τραγούδησαν με το μπουζούκι και την κιθάρα τους ένα τραγούδι για το Πασαλιμάνι της εποχής εκείνης.

Είχε όμως, κυρίως, την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι παριστάμενοι. Συμμετείχαν, γελούσαν, χειροκροτούσαν, θυμόντουσαν μαζί μας, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό κλίμα και κάνοντας την παρουσίαση βιβλίου διαφορετική από τις άλλες, που θα μας μείνει αλησμόνητη.

Θερμά ευχαριστώ τους διοργανωτές, τον Πέτρο Ζωίδη, που φρόντισε τα ηχητικά, τον Βασίλη και την Έμιλυ και τους μουσικούς μας Λευτέρη και Παντελή.

Πιο πολύ όμως ευχαριστώ όλους όσοι με τίμησαν με την παρουσία τους-παλιούς φίλους και γείτονες αλλά και τους νέους που γνώρισα μέσω της ομάδας «Διόνυσος: Παράθυρο στην Τέχνη» και βρεθήκαμε από κοντά.

Άρης Γαβριηλίδης