ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΥΒΡΕΩΝ, ΠΑΡΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑΣ !


Απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα 
Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην πρόσφατη (8η / 2016) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή αποσαφηνίζει τα εξής: Ψευδώς γίνεται λόγος για ανταλλαγή ύβρεων εφόσον, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων στην αίθουσα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης προέβη...
σε απρόκλητη φραστική επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θ. Στάικου, και ακολούθως σε μια πρωτόγνωρη για τα δημοτικά δεδομένα απόπειρα χειροδικίας εις βάρος του τελευταίου, που ευτυχώς αποτράπηκε χάρις την παρέμβαση άλλων δημοτικών συμβούλων.

Συνεπώς ουδεμία ανταλλαγή ύβρεων υπήρξε παρά μόνο η μονομερής και προκλητική συμπεριφορά του κου Καλαφατέλη ο οποίος τελικά, προφανώς αντιλαμβανόμενος την υπέρβαση κάθε ορίου από μέρους του, ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Η δημοτική Αρχή καταδικάζει τέτοιου είδους προσβλητικές και ακραίες συμπεριφορές που αμαυρώνουν το κύρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου και ευτελίζουν το έργο του ενώ είναι πεπεισμένη πως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας θα πράξουν το ίδιο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ασφαλώς έχει καθήκον την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων με την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτές συμπεριφέρονται ανάλογα, συναισθανόμενοι το θεσμικό τους ρόλο και τα όρια που απορρέουν από αυτόν.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για να «ξεκαθαρίσει το τοπίο του Δήμου από όσα στραβά», έπραξε τα δέοντα, όπως ήταν υποχρεωμένη, μέσα από θεσμικές διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται πιθανή ταλαιπωρία για τον οποιοδήποτε εμπλεκόμενο.

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: τελικά κάποιοι θέλουν ή δε θέλουν τη Δημοτική Αρχή πιστή στις προεκλογικές εξαγγελίες της με ό,τι αυτό επιφέρει; Κι αν ναι, γιατί ενώ γνωρίζουν ότι ακολουθήθηκαν οι θεσμικές διαδικασίες, κάνουν λόγο για εξαπόλυση μηνύσεων κατά δικαίων και αδίκων, δημιουργώντας σύγχυση και εσφαλμένες εντυπώσεις που περισσότερο παραπέμπουν σε απόπειρα παραπληροφόρησης μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας παρά σε αντικειμενικό δημοσιογραφικό λόγο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Διονύσου