ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ !


ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30 μ.μ.., ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...



ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Άνοιξης θεωρεί στόχο πρωταρχικής σημασίας την εξωστρέφεια του σχολείου μας προς άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς σε χώρες της Ευρώπης... Για την επίτευξη αυτού του στόχου αποφασίσαμε το Δεκέμβριο του 2014 να θέσουμε σε ισχύ προγράμματα κινητικότητας αρχικά των καθηγητών αλλά σε επόμενο στάδιο και των μαθητών μας.

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης του σχολείου μας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και το χρηματοδοτεί μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Η Διευθύντρια κ. Ελένη Κρεμμύδα (Χημικός), η Υποδιευθύντρια κ. Άννα Διακουμή (Φιλόλογος) και οι καθηγήτριες κ. Σταυρούλα Κόνιαρη (Αγγλικών), Ισιδώρα Ντάση (Φιλόλογος), Γραμματική Παλαμούτη (Γερμανικών) και Ιωάννα Πολύζου (Φιλόλογος) οι οποίες μετακινήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο κατά τα έτη 2015 - 2016, παρακολούθησαν εντατικά επιμορφωτικά σεμινάρια σε εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ισπανίας και της Τσεχίας για να προωθήσουν την ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου μας και να γνωρίσουν καινοτόμα εργαλεία διδασκαλίας, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα δώσουν νέα πνοή στη διδακτική πραγματικότητα και θα συμβάλλουν εκτός των άλλων και στην αποθάρρυνση των μαθητών μας να διακόπτουν πρόωρα τη σχολική φοίτηση.

Επιπλέον δημιουργήθηκαν έτσι σύνδεσμοι με άλλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, με στόχο την ανταλλαγή παραδειγμάτων καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, και προωθήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες με αυτά.

Στο εξής σκοπεύουμε να διευρύνουμε την ευρωπαϊκή διάσταση του Γυμνασίου Άνοιξης, οργανώνοντας κινητικότητες που περιλαμβάνουν και ανταλλαγές μαθητών μας με συνομήλικους από διάφορα κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της διάδοσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου σχεδίου στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στην τοπική κοινότητα, το σχολείο μας διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, που με επιτυχία αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, πολύτιμος συνεργάτης και υποστηρικτής μας ήταν και συνεχίζει να είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και συγκεκριμένα το Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών. 

Ευχαριστούμε θερμά!

Από το Γυμνάσιο Άνοιξης,

Η συντονίστρια του προγράμματος
Γραμματική Παλαμούτη 

Η Διευθύντρια
Ελένη Κρεμμύδα