ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ, ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ !
















Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Η "ΒΟΡΕΙΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ "EDIONYSOS.GR", ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ...

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, που μας έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αναφορικά με τις επισκέψεις του στους Δήμους Αχαρνών και Διονύσου, καθώς και δύο σχετικά Δελτία Τύπου του Δήμου Διονύσου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή από τον Ωρωπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισκέφθηκε σήμερα τους δήμους Αχαρνών και Διονύσου όπου είχε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο δήμων για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα έργα που αφορούν στις δύο περιοχές. Αρχικά, ο κ. Φιλίππου συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ιωάννα Τσούπρα και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννη Ασπρουλάκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Πολυμενέα και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θανάση Κατσιγιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία εξέλιξης σημαντικών έργων υποδομής για τον δήμο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οι διαδικασίες δημοπράτησης των οποίων δρομολογούνται αυτή την περίοδο. Παράλληλα, υπήρξε εκτενής αναφορά και σε νέα έργα για τα οποία υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, όπως είναι η επισκευή σχολικών μονάδων αλλά και έργα οδοποιίας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, και αναμένεται σύντομα (με την πρώτη τροποποίηση) να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων. Τέλος, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής πακέτου μελετών που θα υποβάλλει ο δήμος Αχαρνών και θα αφορά κυρίως σε μια συνολική πρόταση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά και αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν συχνά τον δήμο.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής μαζί με την κυρία Τσούπρα και τον κύριο Ασπρουλάκη βρέθηκαν στο δημαρχείο Διονύσου όπου είχαν επαφές με τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Βαγγέλη Λυρούδια, τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Χρηστάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία των ήδη ενταγμένων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας έργων, ενώ από την πλευρά του ο δήμος παρουσίασε ώριμες μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του Άγιου Στέφανου και των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, αλλά και για άλλα έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου (π.χ. παιδικές χαρές, διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.).

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του δήμου Διονύσου ότι όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και ότι όλες οι σχετικές ολοκληρωμένες μελέτες που θα υποβληθούν, θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν το πρόβλημα με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος συμμετείχαν και εκπρόσωποι των επαγγελματιών – εμπορικών συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον κύριο Φιλίππου ότι θα επανεξετάσει σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου το θέμα του ωραρίου στον δήμο Διονύσου με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου. Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με τους δήμους της Ανατολικής Αττικής θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΟΙ ΔΥΟ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου 

Σύσκεψη πραγματοποίησε, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο, με θέμα έργα που αφορούν το Δήμο Διονύσου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων Αγγελικής Λεβέντη και Ιωάννας Τσούπρα και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννη Ασπρουλάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας, Ευάγγελου Λυρούδια, του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Χρηστάκη, της Ειδικής Συμβούλου Σοφίας Ευστρατίου και της Διευθύντριας και της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Άννας Αγγελίνα και Αγγελικής Κουρουπάκη. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία των ήδη ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας και των έργων που πρόκειται να ενταχθούν κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο Δήμος Διονύσου παρουσίασε σειρά ώριμων μελετών για έργα προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν, στην αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του δήμου, σε έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως οι παιδικές χαρές καθώς και σε έργα υποδομής όπως το ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου και η πρότυπη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. 

Ο κ. Φιλίππου εξήρε τον προγραμματισμό και την καλή προεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και πως όλες οι σχετικές ολοκληρωμένες μελέτες που θα υποβληθούν, θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Ζαμάνης δήλωσε: «H συνεργασία μας με την Περιφέρεια και τον κύριο Φιλίππου προσωπικά, είναι εξαιρετική. Η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να δρομολογηθούν άμεσα, έργα υποδομής η ολοκλήρωση των οποίων θα αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των δημοτών, που είναι πάντα και ο πρωταρχικός μας στόχος».

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενέργειες του Δήμου Διονύσου για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη στο φλέγον αίτημα των καταστηματαρχών των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων του Δήμου Διονύσου, να λειτουργούν προαιρετικά επιπλέον Κυριακές, πέραν των επτά που προβλέπεται σήμερα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου στο Δήμο, έγινε σύσκεψη για το θέμα, παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων Αγγελικής Λεβέντη και Ιωάννας Τσούπρα, της Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης Στέλλας-Σοφίας Μαγγίνα, του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Χρηστάκη και των εκπροσώπων των καταστηματαρχών - επαγγελματιών του Δήμου Διονύσου κ.κ. Κυριάκου Κοντάκη και Νίκου Μαγγίνα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ζαμάνης ανέλυσε τους λόγους που καθιστούν δίκαιο το αίτημα των επαγγελματιών και παρέδωσε σχετική επιστολή – αίτημα του Δήμου Διονύσου στον κ. Φιλίππου, ζητώντας η Περιφέρεια να εξετάσει με κατανόηση το ζήτημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον κ. Ζαμάνη ότι θα επανεξετάσει, σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, το θέμα του ωραρίου των μικρών επιχειρήσεων στο Δήμο Διονύσου.

Ο Δήμαρχος κ. Ζαμάνης δήλωσε για το θέμα: «Ο Δήμος δέχεται κατά το τελευταίο διάστημα πολλά αιτήματα επιχειρηματιών, καταστηματαρχών αλλά και πολιτών σχετικά με την κατ’ εξαίρεση και προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές, πέραν των επτά Κυριακών του έτους, που προβλέπει η νομοθεσία. To αίτημα των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την οικονομική τους επιβίωση, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, όσο και για την τοπική ανάπτυξη του Δήμου μας. Θα στηρίξουμε το δίκαιο αίτημά τους και σύντομα θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες».