ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ "ΚΡΙΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ


Απάντηση σε Δελτίο Τύπου (23/1) της Ενωτικής Πρωτοβουλίας 
Με αφορμή νέα ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισημαίνουμε τα εξής:
Δυστυχώς ο κ. Καλαφατέλης για άλλη μια φορά – κατά την προσφιλή του τακτική - συνεχίζει τη ψευδολογία, τη συκοφαντία και τη λασπολογία με αυθαίρετους, μειωτικούς...
και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τη Δημοτική Αρχή.

Φαίνεται ότι έτσι αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο και το καθήκον της εκπροσώπησης των δημοτών.

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός, αφού μόνο τέτοιου είδους «κριτική» μπορεί να κάνει, εφόσον το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τον πρώτο χρόνο διοίκησής της, όπως ενδεικτικά, η αύξηση εσόδων του δήμου από φορολογητέα ύλη που χάνονταν επί χρόνια, η υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης, η αναβάθμιση του στόλου της καθαριότητας με νέα οχήματα, τα δωρεάν φοιτητικά λεωφορεία, η κάρτα Δημότη, η διεύρυνση των δωρεάν πολιτιστικών παροχών προς τους δημότες, η δρομολόγηση αντιπλημμυρικών έργων, τα επισιτιστικά προγράμματα, η ίδρυση Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, η αναβάθμιση των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η ενοποίηση των δημοτικών τελών, τα καλοκαιρινά και αθλητικά camp, τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, και πολλά άλλα, είναι για τον κο Καλαφατέλη «λειτουργική υποβάθμιση» του Δήμου!

Αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε κουραστικοί, με την παράθεση έστω και τμήματος του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά ο κ. Καλαφατέλης δεν εννοεί να το εμπεδώσει και να κατανοήσει τη σημασία του για τους δημότες.

Ακόμη και η διοργάνωση πληθώρας χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και παιδικών γιορτών από τον Δήμο, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, όπου συμμετείχαν και ψυχαγωγήθηκαν δωρεάν - στη δύσκολη οικονομική συγκυρία - εκατοντάδες πολίτες, και είχαν χαρούμενες στιγμές οι οικογένειες με τα παιδιά τους, για τον κο Καλαφατέλη είναι «άρτος και θεάματα»!

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή - αδιαφορώντας για την υβριστική «κριτική» του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας - θα μεριμνά, όπως οφείλει άλλωστε, για να έχουν οι πολίτες του Δήμου τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, σε όλα επίπεδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ