ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ: ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ...


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ... ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΧΜΗΡΟ ΤΡΟΠΟ...
ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΓΕΛΑ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ...

ΓΙΑ "ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΠΙΛΩΣΗ" ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ "ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ" ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΑ BLOGS.



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΙΚΟΥ

Έπειτα από αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Ράικου προς τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, για επανένταξή του ως μέλος στη Δημοτική Ομάδα της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, συνεδρίασε η Δημοτική Ομάδα με θέμα : «Αποδοχή επανένταξης μέλους».

Αφού αναγνώσθηκε στη Δημοτική Ομάδα κοινή δήλωση του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Ράικου, περί επανένταξής του ως μέλος, στη Δημοτική Ομάδα της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», κατόπιν διαλογικής συζήτησης το αίτημα έγινε καθολικά αποδεκτό.

Άγιος Στέφανος 15/1/2016
"ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΓΕΛΑ ΔΗΜΟΥ

Αξιότιμη κα Δήμου *,

Αναφορικά με την επιστολή ανεξαρτητοποίησής σας, θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου διότι ενώ κάνετε λόγο για μια ακόμα ανεξήγητη συμπεριφορά μου που "ξεχείλισε" το ποτήρι, παραλείπετε ν' αναφερθείτε στις υπόλοιπες ενέργειές μου που "το γέμισαν" και για τις οποίες δηλώνω πλήρη άγνοια αφού ουδέποτε μου τις επισημάνατε.

Αντιθέτως, διαπιστώνω ότι περιγράφετε με εξαιρετική ευγλωττία το αγωνιώδες ενδιαφέρον μου και τις διαρκείς οχλήσεις μου προς εσάς σχετικά με την εκπόνηση του συγκεκριμένου project, επί της ουσίας του οποίου ουδέποτε διαφώνησα.

H Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, φρόντισε να διατηρήσει και να ενισχύσει τις ήδη υφιστάμενες κοινωνικές δομές, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε καινούριες στις οποίες και εσείς η ίδια συμμετέχετε ενεργά, ως εθελόντρια αλλά και ως αμειβόμενη. 

Ως προς την απόσυρση του θέματος που αναφέρετε στην επιστολή σας, σας υπενθυμίζω ότι προκειμένου η οποιαδήποτε εισήγηση να υιοθετηθεί και να ψηφιστεί από το σώμα του Δ.Σ., αυτό το οποίο κατ' ελάχιστον προαπαιτείται, είναι να έχουν επιλυθεί - προφανώς από εκείνον που εισηγείται - οι πιθανές απορίες και αμφιβολίες όλων όσοι καλούνται να την εγκρίνουν και να την ψηφίσουν.

Τουλάχιστον αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία μιας ομάδας με γνώμονα το σεβασμό της διαφορετικότητας των απόψεων, εντός της οποίας ουδείς "αποφασίζει και διατάσσει".

Επανερχόμενος στη συγκεκριμένη εισήγηση, σας αναφέρω ότι δεν κατέστη δυνατή η επίλυση αποριών κατά τη συνάντηση της δημοτικής ομάδας (στην οποία δεν προσήλθατε αν και είχατε προσκληθεί).

Επιπλέον, σας επισημαίνω ότι η δημοτική ομάδα αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο στο οποίο δίνονται οι σχετικές διευκρινίσεις επί των εισηγήσεων, τουλάχιστον για όσους θεωρούν ότι εργάζονται συνεργατικά, με ομαδικό πνεύμα και συλλογικές διαδικασίες, χωρίς τη διατύπωση μονομερών απαιτήσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόσυρση του επίμαχου θέματος ήταν μονόδρομος και ίσως να το αντιλαμβανόσασταν πιο εύκολα εάν είχατε παρευρεθεί στη συγκεκριμένη συνάντηση, πολύ δε περισσότερο επειδή το θέμα - όπως αντιλαμβάνομαι και από την επιστολή σας - σήμαινε τόσα πολλά για εσάς.

Αλλά και σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι παρορμητικές αντιδράσεις όπως η καθύβριση όποιου έχει διαφορετική άποψη, η επιδεικτική αποχώρηση από τα δρώμενα, κάθε άλλο παρά δημοκρατική συμπεριφορά και σεβασμό προς τους θεσμούς υποδεικνύουν. 

Παρά ταύτα, αν και μετά τα αναφερόμενα στην παρούσα επιστολή μου εμμένετε στις απόψεις σας, θα σας ευχηθώ καλή συνέχεια, διότι πιστεύω πως νέοι άνθρωποι όπως εσείς έχουν να προσφέρουν πολλά στο δημόσιο βίο με την προϋπόθεση να σέβονται αταλάντευτα τους κανόνες, με κορυφαίο εκείνον της πολυφωνίας που θεμελιώνει το δημοκρατικό διάλογο.

Τέλος αναφορικά με το υστερόγραφο της επιστολής σας, επιτρέψτε μου και πάλι να εκφράσω την έκπληξή μου διότι ένα από τα πολύτιμα, πρώτα και βασικά μαθήματα που "παίρνει" κάποιος που ασχολείται με τα κοινά, όσο διακριτικός ή αφανής κι αν θέλει να είναι, έχει να κάνει με την έκθεσή του στην κριτική απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη, δυστυχώς ή ευτυχώς. 

Κι αυτό σας το επισημαίνω, επειδή έχω δεχθεί κι εξακολουθώ να δέχομαι ανελέητη σπίλωση της προσωπικής μου τιμής και μάλιστα με τρόπο χυδαίο που φτάνει να θίγει ακόμα και την τιμή της ίδιας μου της οικογένειας. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της παρούσης αναγνώστηκε στη δημοτική ομάδα της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και δεν διατυπώθηκαν διαφωνίες.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Διονύσου
Διονύσιος Ζαμάνης

* ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ