ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ...


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ 
Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται -και πάλι- μόνη, χωρίς ασπίδα προστασίας ή αλεξικέραυνο, την ίδια στιγμή που ένας ιδιότυπος πόλεμος αντικρουόμενων διεθνών συμφερόντων απειλεί, στα σοβαρά πλέον, την ύπαρξή της... Οι απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν με άμεση κατάργηση του κεκτημένου της ελεύθερης πρόσβασης προσώπων και εμπορευμάτων, τα ξαναζεσταμένα σενάρια περί Grexit ή κυκλοφορίας διπλού νομίσματος,...
τα ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, που περιφέρονται στα μεγάλα αστικά κέντρα (ή και... λιάζονται για κάποιους αλλά σίγουρα δεν εξαφανίζονται...), η εξοργιστική αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας σε βασικούς πυλώνες όπως είναι η ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση, η τερατώδης ανεργία, τα αναβαθμισμένα συσσίτια που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα «πλούσια» Βόρεια Προάστια κι όχι μόνο στις γειτονιές της φτωχολογιάς, η νέα... μόδα της κατάθλιψης, η απογοήτευση των νέων ανθρώπων που ωθούνται σε ένα «νέου τύπου» ξεριζωμό, όλα αυτά -και πολλά άλλα μαζί- αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που προδιαγράφει υπαρκτούς εθνικούς κινδύνους.

Οι λύσεις για όλα αυτά δεν είναι καθόλου εύκολες και, όπως όλα δείχνουν, η υπομονή μας θα δοκιμαστεί για άγνωστο διάστημα ακόμη...

Ευτυχώς, μέσα σε όλο αυτό το απαισιόδοξο σκηνικό με τα μαύρα σύννεφα, υπάρχει η αλληλεγγύη.

Στον δικό μας Δήμο, το Δήμο Διονύσου, αυτό το βλέπουμε καθημερινά ! 

Επιχειρήσεις, πολίτες και εθελοντές προσφέρουν με κάθε ευκαιρία μέρος των προϊόντων τους, από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου, επιδεικνύοντας συγκινητική αλληλεγγύη και ανθρωπιά (εδώ αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μία σημαντική κοινωνική δομή που ίδρυσε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Καλαφατέλη και ευτυχώς συνέχισε με επιτυχία η σημερινή διοίκηση του Διονύση Ζαμάνη, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά ως αντιπολίτευση μάλλον εμφανίστηκε μίζερη και συγκρατημένη...).

Αυτό λοιπόν που σήμερα έχει σημασία για την κοινωνία και τους πολίτες, είναι να αντέξουν όρθιοι. Για όσο διάστημα ακόμη χρειαστεί, μέχρι να φύγουν τα μαύρα σύννεφα της κρίσης και να αρχίσει να ανατέλλει δειλά δειλά ο πολυπόθητος ήλιος της ευημερίας και της προόδου για όλους.

Σε ότι αφορά την τοπική μας κοινωνία, στο Δήμο Διονύσου, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι ως (συμ)πολίτες. 

Οι δημοτικές μας παρατάξεις (ειδικότερα η δημοτική αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση) καλό είναι να δείξουν πρώτες το δρόμο. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας κατά μέρος τις κοκορομαχίες «παλαιού τύπου». Άλλωστε μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για να... τσακωθούν με την ησυχία τους...

Μέχρι τότε, όμως, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ας μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε, επιτέλους, η κάθε μία βάσει του θεσμικού της ρόλου, ποια έργα υποδομής και καθημερινότητας έχουν προχωρήσει στις 7 δημοτικές ενότητες, ποια όχι και γιατί. 

Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν που πηγαίνει το δημοτικό χρήμα (όχι μόνο σε ποιες τσέπες αλλά και σε ποιους τομείς που θα εξασφαλίσουν την ανταποδοτική επιστροφή αυτών των κονδυλίων πίσω στην κοινωνία. Όλα αυτά χωρίς ύβρεις, ειρωνείες και υπονοούμενα αλλά με διάλογο, επιχειρήματα, αριθμούς και συγκεκριμένα στοιχεία.

Καλό κουράγιο σε όλους μας.

ΠΠ