ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ": ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Τα τμήματα ενηλίκων Ζωγραφικής Δ.Ε. Δροσιάς και Αγιογραφίας Δ.Ε. Ροδόπολης του Δήμου Διονύσου επισκέφθηκαν την ΑΣΚΤ 
Οι μαθητές των τμημάτων ενηλίκων Ζωγραφικής Δ.Ε. Δροσιάς και Αγιογραφίας Δ.Ε. Ροδόπολης του Ο.Ν.Α.Π «ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου...
μαζί με τη δασκάλα τους Κατερίνα Καλπακίδου- Γιαννακοπούλου, επισκέφτηκαν τα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στην οδό Πειραιώς, στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη.

Η επίσκεψη στην ΑΣΚΤ πραγματοποιήθηκε με σκοπό οι μαθητές να δουν τους χώρους των εργαστηρίων όπου αναπτύσσονται οι καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών, να έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες, τις συνθήκες και τον τρόπο εργασίας τους, έτσι ώστε να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην αίθουσα Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων και του Ψηφιδωτού, συναντήσανε τον γνωστό εικαστικό και καθηγητή της Σχολής κ. Παύλο Σάμιο, ο οποίος με προθυμία και ολοφάνερη αγάπη για τη δουλειά του απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών, τους μίλησε για το «φρέσκο», τα φαγιούμ και ανέλυσε στην ομάδα τα στάδια της αγιογράφησης στους τοίχους των ναών, καθώς επίσης και τα στάδια αγιογραφίας σε φορητή εικόνα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την αναμνηστική φωτογραφία και οι μαθητές έφυγαν από τη Σχολή εντυπωσιασμένοι από την καλλιτεχνική ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας των φοιτητών τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον προαύλιο χώρο με τα επιβλητικά, ερειπωμένα κτίρια της εισόδου της σχολής, κτίρια του μεσοπολέμου με νεοκλασικά χαρακτηριστικά.

Διόνυσος 25-01-2016
Κατερίνα Καλπακίδου – Γιαννακοπούλου

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση