ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ..."


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR ΣΤΗΝ ΑΠΟ 10/1 ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ Σ.ΜΙΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ...
ΓΙΑ "ΣΥΓΧΥΣΗ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΚΙΝΗΤΡΑ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ...


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 

Άνοιξη 21-1-2016
Αρ. Πρωτ.: 71

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,

Σχετικά με την αίτηση παροχής εξηγήσεων που λάβαμε την 11-1-2016 και με τις ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν σε αυτή, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. 

Στην εν λόγω αίτηση παρατηρείται σύγχυση σε θέματα που είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. 

Στη 14η συνεδρίαση του ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, συζητήθηκε στο πρώτο - εκτός ημερησίας - θέμα η πληρωμή ενός τιμολογίου που αφορούσε σε έξοδα του κυλικείου του 2ου Δημοτικού Αγ Στεφάνου, τα οποία προέκυψαν κατά την διάρκεια προγράμματος υγιεινής διατροφής για όλα τα τμήματα του Σχολείου, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και στο 37/5-6-2015 τιμολόγιο . 

Τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά της 14ης Συνεδρίασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου.

Από την άλλη το σεμινάριο της Αστυνομίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13-5- 2015 και 14-5-2015, με θέμα “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ”, ουδεμία σχέση έχει με το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που αναφέρεται στο τιμολόγιο 37/5-6-2015. Μάλιστα δεν συμπίπτουν καν οι ημερομηνίες τους .

Το θέμα της “αίτησης παροχής εξηγήσεων” αφορά τελικά στο εν λόγω τιμολόγιο; (37/5-6-2015) ή στην παραχώρηση χώρου;

Διότι απ΄ ότι αποδεικνύουμε παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Ωστόσο, αν αναφερθούμε στο θέμα “παραχώρησης χώρου” για σεμινάριο της αστυνομίας που έλαβε χώρα στις 13&14-5-2015, το σχετικό αίτημα έφτασε καθυστερημένα και συγκεκριμένα στις 13-5-2015, λόγω κωλύματος του αστυνομικού τμήματος, όπως αναφέρει στο έγγραφό της η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου, με θέμα “άδεια χρήσης αίθουσας”.

Τελικώς το θέμα της παραχώρησης δεν ήλθε προς έγκριση στο Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου, καθώς έφθασε εκπρόθεσμα.

Επιπλέον πως θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν υπήρξε ποτέ ! 

Άλλη μια ανακρίβεια που πρέπει να αποσαφηνιστεί, αφορά στην αποδοχή χορηγίας μέλους της σχολικής επιτροπής.

Αν θέλαμε να πάρουμε απόφαση αποδοχής χορηγίας, αυτό θα γινόταν με τον επίσημο και νόμιμο τρόπο, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, με την απόφαση 22/2015 με θέμα την αποδοχή δωρεάς. 

Όσα ειπώθηκαν περί χορηγίας, λοιπόν, ήταν απλά σχόλια και όχι επίσημη θέση και απόφαση του ΔΣ, γι' αυτό και δεν καταγράφηκαν στα πρακτικά.

Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι το τιμολόγιο δεν πληρώθηκε κατ αυτόν τον τρόπο.

Κατανοούμε ότι δημιουργείται χάος από εκεί που δεν υπάρχει και το ερώτημα που γεννάται δεν είναι πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στο προεδρείο, το οποίο λειτούργησε και λειτουργεί με διαφάνεια, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, αλλά πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε λεγόμενα τα οποία βασίζονται σε ανακρίβειες και στόχο έχουν να δημιουργήσουν παραπλανητικά ερωτήματα .

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που παρατηρείται σε τέτοιου είδους επιστολές, τα κίνητρα των οποίων είναι δύσκολο να κατανοήσουμε, λειτουργούν δυστυχώς σε βάρος προσώπων, αλλά και της ίδιας της Σχολικής Επιτροπής . 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ των Σχολικών Μονάδων
Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου

Πέτρος Χρονόπουλος

Πιο κάτω επισυνάπονται κατά σειρά τα εξής έγγραφα (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση):

- Η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πέτρου Χρονόπουλου.

- Η αρχική επιστολή του πρώην μέλους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέφανου Μιχιώτη.

- Η επιστολή της Διευθύντριας του Β΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Βασιλικής Παπαδοπούλου προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, αναφορικά με τιμολόγιο το οποίο αφορούσε σε αγορά ειδών ειδών κυλικείου από το Σχολείο προκειμένου να δοθούν σε μαθητές. 

-Το τιμολόγιο με ημερομηνία 5-6-2015, που αφορούσε σε προμήθεια ειδών κυλικείου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ





























Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ.ΜΙΧΙΩΤΗ


























Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



























ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ