ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝ'ΌΨΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ;


Διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα "ΒΟΡΕΙΝΗ" ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου κινδυνεύει να μη λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι έχει χορηγηθεί άδεια και στους δύο υπαλλήλους που το στελεχώνουν. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που η Μετεωρολογική Υπηρεσία  έχει προειδοποιήσει...
εδώ και μέρες, ότι από την ερχόμενη Κυριακή, θα πλήξουν την περιοχή του Δήμου Διονύσου έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, πάγος) τα οποία ίσως διαρκέσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, διαβάσαμε ότι ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Παναγιώτης Τσούκας έχει ήδη επισημάνει το ζήτημα στο Δήμαρχο, ζητώντας να δοθεί κάποια λύση.

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής απάντηση από τη δημοτική αρχή αλλά κι επειδή, παράλληλα, όπως προκύπτει από τοποθετήσεις κάποιων εθελοντών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το ρεπορτάζ μάλλον επιβεβαιώνεται (γράφτηκε μάλιστα το αμίμητο ότι το Τμήμα θα μπορούσε να λειτουργήσει και... χωρίς υπαλλήλους καθώς έχει υποστηρικτικό ρόλο) εμείς καλοπροαίρετα θα περιμένουμε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη.

Σεβόμενοι σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα των υπαλλήλων να λαμβάνουν την άδειά τους, δεν μπορούμε από την άλλη να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η επερχόμενη -και πιθανότατα σφοδρή- κακοκαιρία δεν μπορεί σίγουρα να περιμένει...

θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα λάβει έγκαιρα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μπορέσει ο κόσμος να πάει στην εργασία του χωρίς προβλήματα. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα λειτουργήσει με εθελοντές και αιρετούς αλλά χωρίς... υπαλλήλους.

ΠΠ