"Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ..."


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR ΓΙΑ ΤΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΓΑΚΟΥ", ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ...


Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος δεν έκρυψε την αγωνία του για το αν είναι αρκετά κατανοητή η θέση της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" αναφορικά με τα "Εκπαιδευτήρια Καργάκου" και τα δύο όμορα οικόπεδα, για τα οποία η σημερινή Διοίκηση ασκεί κριτική στον ίδιο ότι δεν έκανε τίποτα για να τα μισθώσει κατά την περίοδο κατά την οποία ήταν Δήμαρχος.

Ο κος Καλαφατέλης, με παρέμβασή του στο edionysos.gr άσκησε δριμεία κριτική κατά της Διοίκησης του Δήμου Διονύσου λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Η σημερινή δημοτική επιχειρεί να απαξιώσει κάθε δικό μας επίτευγμα. Το έχουμε συνηθίσει πλέον αυτό και δεν μας κάνει εντύπωση, ωστόσο δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αυτό κάπου καταντάει ενοχλητικό. Είναι εξοργιστικό να μας εγκαλούν για το έργο που έχουμε παράξει, όταν ο κος Ζαμάνης και οι συνεργάτες του μέχρι σήμερα αυτό που κυρίως κάνουν, με αρκετή επιτυχία κάποιες φορές, είναι να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να παραπληροφορούν τους δημότες. Αυτό είναι το έργο τους, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, τις οποίες εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε το θάρρος να επισημαίνουμε και να δίνουμε τα εύσημα όπως αρμόζει. Δυστυχώς, όμως, σε αυτό τον πολιτικό πολιτισμό μέχρι σήμερα αισθανόμαστε μοναξιά".

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση των "Εκπαιδευτηρίων Καργάκου" ο κος Καλαφατέλης, σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" προσέθεσε τα εξής:.

"Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά συνέβη, είναι ξεκάθαρο και από το Μισθωτήριο Συμβόλαιο που σας επισυνάπτω, ότι η δική μας δημοτική αρχή μίσθωσε όχι μόνο το κτίριο για τα Σχολεία αλλά και ικανοποιητικούς εξωτερικούς χώρους 9,5 περίπου στρεμμάτων. Στην εν λόγω έκταση δεν συμπεριλαμβάνονται τα δύο επίμαχα οικόπεδα, όπως κάποιοι προσπάθησαν να πουν. Η αλήθεια είναι ότι ως δημοτική αρχή εμείς προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να τα νοικιάσουμε, για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υποδομές, χωρίς επιτυχία όμως, δεδομένου ότι το τίμημα που μας ζητούσαν εκείνη την περίοδο οι ιδιοκτήτες κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό. Δεν θέλω να εστιάσω στην παράνομη απόφαση της Διοίκησης για απευθείας ανάθεση της μίσθωσης των δύο οικοπέδων, δεδομένου ότι αποτελεί νέα μίσθωση και θα έπρεπε να υπάρχει πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι όμως προκλητική η προσπάθεια αποδόμησης του έργου μας, όπως στην περίπτωση της μίσθωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου των "Εκπαιδευτηρίων Καργάκου", που ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση εκείνη την περίοδο για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης".