ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ "SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2015" !


















ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ"...



Στην 5η θέση του Spestes Classic Yacht Regatta 2015 οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου με το νέο τους σκάφος «Άγιος Νικόλαος». 

Η συμμετοχή των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου στη Regatta κλασσικών ιστιοφόρων που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος αποτέλεσε τη πραγμάτωση ενός ονείρου που υλοποιήθηκε μετά από πολύ κόπο, δουλειά και πίστη στο όραμα και το σκοπό της ανιδιοτελούς προσφοράς στο παιδί μέσω της Ναυτικής μας ιστορίας, παράδοσης και τέχνης.

Στη Regatta των Σπετσών όπου πλέον έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό συμμετείχαν πάνω από 80 κλασσικά ιστιοφόρα τα οποία αγωνίστηκαν σε έξι ιστιοδρομίες στα ανοιχτά των Σπετσών χαρίζοντας στους συμμετέχοντες και στους θεατές ένα μοναδικό υπερθέαμα που θύμισε μια άλλη εποχή !

Σε αντίστοιχο πνεύμα και οι δραστηριότητες στη στεριά με επίσκεψη και συνάντηση κυβερνητών στο Μουσείο Μπουμπουλίνας και συμμετοχή στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ''Πετροκάραβο'' της καλλιτέχνιδας Ζέττας Αντσακλη στο Posidonion Grand Hotel των Σπετσών.

Το σκάφος «Άγιος Νικόλαος» συμμετείχε επιτυχώς και στις έξι ιστιοδρομίες ανοίγοντας για πρώτη φορά τα δικά του καινούργια πανιά με ονόματα των εξήντα περίπου φίλων-χορηγών που βοήθησαν στη ναυπήγηση.

Το πλήρωμα που συμμετείχε πρώτη φορά στον αγώνα αποδείχθηκε άριστο και γρήγορο και το σκάφος ασφαλές έτσι και κατέκτησαν τη πέμπτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα κλασσικά ιστιοφόρα – λατίνια της Ελλάδας.

Ναυτοπρόσκοποι και αγώνες ιστιοπλοΐας ; Ναι! Η συμμετοχή μας σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες πέρα από τη χαρά της συμμετοχής απαιτεί και υψηλές γνώσεις των κανόνων της ναυτικής τέχνης και η εφαρμογή τους στη πράξη βοηθά να γνωρίσουμε τα όρια του σκάφους και έτσι να ταξιδεύουμε με περισσότερη ασφάλεια με τα παιδιά !

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος για τη διοργάνωση, την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών για τη θερμότατη φιλοξενία, την Εφορεία Ναυτοπροσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη συμμετοχή στη μεταφορά των σκαφών και το συντονισμό και φυσικά όλους τους Φίλους ιστιοπλόους και Ναυτοπροσκόπους που συμμετείχαν στη Regatta και μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές.

Καλό Καλοκαίρι!

Καλά ταξίδια σε όλους!

Διόνυσος, 23 Ιουνίου 2015.

1ο Συστήμα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου.