ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ,ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΝΤΑΚΗ: "ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"... 







Ενημερωτικό Δελτίo 

Αγαπητοί συνδημότες,

με το παρόν δελτίο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ερωτήματα και τις θέσεις που εξέφρασε η παράταξη μας στην 12η τακτική συνεδρίασης της 16-6-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου.

Ερωτήματα που τέθηκαν προ ημερησίας διατάξεως:

1.Ζητήθηκε ξανά από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Καλαφατέλη να ενημερωθεί το σώμα τι έχει κάνει ο Δήμος σε σχέση με την ανακοίνωση του Υπουργού για τα χρηματικά υπόλοιπά του και πόσα είναι αυτά.

2.Επισημάνθηκε η πλήρης απαξίωση των τοπικών συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων, σε αντίθεση με αυτά που ενστερνιζόταν προεκλογικά η δημοτική αρχή, μεταξύ των οποίων ξεχωριστοί προϋπολογισμοί για τις Δημοτικές Ενότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι υπάρχουν Δημοτικές Ενότητες, που τα Τοπικά Συμβούλιά τους έχουν να συνεδριάσουν πάνω από ενάμιση μήνα !

3.Για άλλη μια φορά ζητήθηκε ενημέρωση από το δημοτικό σύμβουλο κ. Κοντάκη σχετικά με την αποκομιδή των κλαδιών, γιατί όλος ο Δήμος έχει καταστεί «πυριτιδαποθήκη»!

4.Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωαννίδης έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις έγγραφες καταγγελίες δημοτών για τη χορήγηση άδειας τραπεζοκαθισμάτων στο ζαχαροπλαστείο Louisa στη συμβολή της Λεωφ. Σταμάτας με την οδό Σολωμού στη Δροσιά και, συγκεκριμένα, για ποιο λόγο δεν έχουν λάβει απάντηση οι καταγγέλλοντες.

5.Με αφορμή την επιστολή «εξώθησης σε παραίτηση» της κας Μπέτση, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Καλαφατέλης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

α) Οι σχολικές επιτροπές υπάρχουν; Λειτουργούν; Συνεδριάζουν;

β) Η δημαρχοκεντρική διοίκηση, που ασκείτε σήμερα, θεωρείτε πως είναι το σωστό ή ιδανικό μοντέλο διοίκησης;

γ) Η σημερινή απαξίωση των επιτροπών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, μέσα σε εννέα μήνες μόνο, σας ικανοποιεί;

δ) Αυτή είναι η εξαντλητική δημοκρατική διαβούλευση, που προεκλογικά διατυμπανίζατε; Η κατ’ εντολήν σας «παραίτηση» όποιου τολμά να κριτικάρει και να αμφισβητεί την ορθότητα των αποφάσεων;

ε) Τι ακολουθεί μετά; Ο ΘΕΣΠΙΣ; Η ΕΣΤΙΑ; ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ; Και κατέληξε με τη διαπίστωση: «Δεν σταματάτε να μας εκπλήσσετε καθημερινά, αλλά δυστυχώς πάντα δυσάρεστα»!

Οι θέσεις της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Σχετικά με το 1ο θέμα, «Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Α΄ Τριμήνου Ο.Ε. 2015»,επισημάνθηκε η αποκαρδιωτική εικόνα τόσο των επιχορηγήσεων για επενδυτικές δαπάνες στη στήλη εσόδων όσο και των επενδύσεων στη στήλη εξόδων.

Καταψηφίστηκε το 8ο θέμα «Έγκριση διενέργειας προμήθειας Έπιπλα – σκεύη», διότι η εισήγηση ήταν παντελώς πρόχειρη, χωρίς καν ν’ αναφέρει για πού προορίζονται αυτά και χωρίς να συνοδεύεται από μία, έστω υποτυπώδη, μελέτη.

Στο 9ο θέμα, που αφορούσε τον Αντιπυρικό Σχεδιασμό έτους 2015, ο επικεφαλής της παράταξης κος Καλαφατέλης επεσήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση, με την οποία έρχεται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (!!!), καθώς και την προχειρότητα προσέγγισης αυτού. Τόνισε ότι το προτεινόμενο σχέδιο είναι στη βάση του αντιγραφή των σχεδίων, που είχε εκπονήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει στην όλη διαδικασία είναι η αλαζονική νοοτροπία και συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, που δεν έδωσε το σχέδιο στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις από τις 26-5-2015, που αυτό ψηφίσθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να διατυπώσουν και αυτές παρατηρήσεις και προτάσεις.

Αυτή η στάση δείχνει ότι οι εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για σύμπνοια και συναντίληψη είναι μόνο στα λόγια! Το θέμα υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης για το λόγο ότι αυτοί, που το συνέταξαν είναι έμπειροι και ικανοί, και πολύ περισσότερο έμπειροι και ικανοί είναι οι εθελοντές των κλιμακίων, που καλούνται να το εφαρμόσουν και να το υπερασπιστούν με τη βοήθεια όλων μας !

Σε σχέση με το 12ο θέμα «Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT» τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης κο Καλαφατέλη τα εξής ερωτήματα:

1. Με δεδομένο ότι ο Δήμος μας συμμετέχει ήδη και στο πρόγραμμα για τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ και στο πρόγραμμα LIFE, που είναι δράσεις για το περιβάλλον, γιατί επελέγη με το πρόγραμμα URBACT και πάλι η ίδια θεματική ενότητα και όχι μια άλλη;

2. Με ποιους partners – εταίρους έγινε η πρόταση από το Δήμο και για ποιο λόγο επιλέχτηκαν;

3. Πώς κατανεμήθηκαν οι δράσεις και τα κόστη ανά χρόνο και ανά εταίρο; Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι έχει κατατεθεί σχετικά στην πλατφόρμα SYNERGY.

Θετική ήταν η θέση της παράταξης στο 13ο θέμα σχετικά με εξεταζόμενη τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Κρυονερίου από την επιτρεπόμενη χρήση χονδρεμπορίου σε Ζώνη Βιομηχανικών/βιοτεχνικών εγκαταστάσεων προς εξυγίανση, με τη σημείωση, όμως, πως θα πρέπει να προστεθούν και κάποια άλλα ζητήματα, που αφορούν στο Γ.Π.Σ. και χρήζουν επίλυσης, ώστε να αρθούν οι αδικίες και παραλείψεις της Διοίκησης του Οργανισμού Αθήνας.

Τέλος καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης το 18ο θέμα «Έγκριση διενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για την Αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας».

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα, που κατά τη γνώμη μας σκοπίμως μπήκε τελευταίο και έφτασε να συζητηθεί στις 12.30 μεταμεσονύκτια και με αλλαγή εισήγησης, προκειμένου να μην τύχει της δέουσας προσοχής και να «ξεπεταχτεί», ώστε να δαπανηθούν απερίσκεπτα άλλες 20.000 ευρώ δυστυχώς!

Για το14ο και 15ο θέμα θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

Γραφείο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας