"Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ..."















ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΙΑΣ...

Όταν οι εικόνες της φαντασίας μας αποτυπώνονται στον καμβά, τα χρώματα ξεχειλίζουν από επιθυμία να επικοινωνήσουν με τον θεατή.

Η ζωγραφική είναι η τέχνη που απελευθερώνει τον δεύτερο εαυτό που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Μέσα από αυτήν, μπαίνουν σε λειτουργία οι διαδικασίες της νόησης, της εκφραστικής δημιουργίας, της συνεργασίας, της αισθητικής και των αισθήσεων , της επινόησης και της εφαρμογής.

Η βασική φιλοσοφία που αφορά την τέχνη της ζωγραφικής είναι, θα λέγαμε, μια μορφή αναζήτησης και δημιουργίας.

Η τέχνη αυτή του ζωγράφου εντυπωσιάζει , εκφράζει συναισθήματα, αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή.

Ο Ο.Ν.Α.Π. ‘’ΘΕΣΠΙΣ’’ του Δήμου Διονύσου λειτούργησε τη χρονιά αυτή στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς δύο τμήματα ζωγραφικής, παιδικό και ενηλίκων.

Η δασκάλα Κατερίνα Καλπακίδου-Γιαννακοπούλου και οι εμπνευσμένοι μαθητές ζωγράφοι, μικροί και μεγάλοι, έδειξαν τη δουλειά τους στους πολλούς και καλούς φίλους και συγγενείς μέσα από τις εκθέσεις τους.

Η έκθεση του τμήματος ενηλίκων έγινε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Τα έργα τους εντυπωσίασαν και οι εξαιρετικές κριτικές και τα συγχαρητήρια απογείωσαν την, ήδη, θερμή ατμόσφαιρα.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν και μοιράστηκαν με τους άψογους οικοδεσπότες-ζωγράφους μια όμορφη βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής και πρ. Υπουργός του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού (με αρμοδιότητα στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς) κα Βάνα Ρηγοπούλου, η κα Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου (μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ"), η κα Γιούλα Λακαφώση (μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ" εκπρόσωπος της Παράταξης "Ενωτική Πρωτοβουλία"), ο κ. Παναγιώτης Συμεωνίδης (μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς και μέλος του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων), η κα Λένα Χριστοφίδου, πρ. μέλος Δ.Σ. Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ".

Η δεύτερη έκθεση έγινε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.

Τα έργα ήταν των μικρών μαθητών, που όλη τη χρονιά δούλεψαν σαν τις μελισσούλες με χαρά, υπομονή, επιμονή και δημιουργικότητα.

Οι μικροί ζωγράφοι κατάφεραν, μέσα από τη δουλειά τους, να δώσουν χαρά και συγκίνηση στους γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, που δικαίως καμάρωναν γι αυτούς, αλλά και στους φίλους που παραβρέθηκαν, εισπράττοντας πολλά συγχαρητήρια και αγκαλιές. Αναμνηστικά διπλώματα απένειμε η δασκάλα τους Κατερίνα Καλπακίδου-Γιαννακοπούλου.

Την Έκθεση Ζωγραφικής τίμησαν με την παρουσία τους, ο κος Xρήστος Ποτίδης Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς, το μέλος του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Παράταξης "Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου" κα Αναστασία Κώνστα, η κα Λένα Χριστοφίδου πρ. μέλος Δ.Σ. Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ".

Περισσότερα σχόλια και φωτογραφίες για τις εκθέσεις στο site του Δήμου και τη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς (facebook).

Κατερίνα Καλπακίδου-Γιαννακοπούλου