ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΜΙΚΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ & ΣΤΗ Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Στην τελευταία κυριακάτικη διάλεξη του συμπολίτη μας φιλόλογου Καθηγητή και τέως Λυκειάρχη, κου Αθανασίου Κυριαζόπουλου, για τον «Θεόφιλο Καϊρη», στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Διονύσου, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ», ετέθη από ομάδα συμπολιτών μας το θέμα της ασφάλειας, λόγω της έξαρσης των κλοπών, διαρρήξεων...
και απειλής κατά της ζωής, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Δ,Κ. Διονύσου.

Επειδή έχουν συμβεί πολλά γεγονότα στη Δ.Κ. Διονύσου που έχουν σχέση με την εγκληματικότητα, την παρανομία και την μικροεγκληματικότητα (διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες κ.ά.) κι επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία και έντονος φόβος από τους συμπολίτες μας γι' αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που με την πάροδο του χρόνου και λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αυξάνεται συνεχώς, συζητήθηκε κατ΄ αρχήν μεταξύ των παρευρισκομένων στην ανωτέρω διάλεξη, μετά το πέρας της, το θέμα της μεθόδευσης του τρόπου ασφαλούς διαβίωσης στη Δημοτική Κοινότητα μας.

Στη συζήτηση αυτή, μεταξύ των άλλων, παρευρέθηκαν οι κ. Α. Μπάσης – Πρόεδρος της Δ.Κ. Διονύσου, κ. Ι. Φωτάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου, κα Θ. Σαραντάκη – τέως Αντιδήμαρχος Διονύσου, κ. Ν. Αντάμπασης – Κοινοτικός Σύμβουλος Διονύσου, κ. Α. Κούτρης – Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Κ. Μπομπής – Πρόεδρος και ο κ. Ν. Δακορώνιας - Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου.

Από τους παρευρισκόμενους συμφωνήθηκε ότι, μετά από την σχετική πρόταση ομάδας πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών του Διονύσου, το θέμα αυτό πρέπει να εισαχθεί προς συζήτηση στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Διονύσου προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να ζητηθεί απο την Δημοτική Αρχή η εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, στο πλαίσιο και της υφιστάμενης Νομοθεσίας, προκειμένου να αστυνομευθεί κατάλληλα η περιοχή μας και να προστατευθεί με τον αποτελεσματικότερο τρόπο η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, στη Δ.Κ. Διονύσου.

Νίκος Δακορώνιας 
(Αντιπρόεδρος Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου)