ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΝΗΣ: ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΤΙΣ "ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ"...


Red Bull X-Fighters 2015» στη γειτονιά μας !
Γράφει ο Απόλλλων Κούνης *
Τελικώς, το στοίχημα κερδήθηκε !
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κάλυψη τόσο από πλευράς πυρασφάλειας όσο και από πλευράς διαχείρισης της κυκλοφορίας & στάθμευσης δικύκλων...
 και οχημάτων της διοργάνωσης «Red Bull X-Fighters 2015» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12-06 στο χώρο των Λατομείων Διονύσου , στη Δ.Κ. Διονύσου.

Παρά τις Κασσάνδρες που είχαν διατυπωθεί ελαφρά τη καρδία από διάφορους δημότες , ότι δηλαδή οι εθελοντές θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τυχόν έναρξη πυρκαγιάς , πόσο δε μάλλον να ελέγξουν τη ροή εκατοντάδων Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων και δικύκλων, το αποτέλεσμα δικαιώνει με το παραπάνω όλους όσους μετείχαν στα μέτρα.

Μέτρα , που είχαν εκπονηθεί με βάση την υφιστάμενη πολυετή εμπειρία , ωστόσο σε διοργανώσεις σαφώς μικρότερης κλίμακας.

Ένα σχέδιο που συντάχθηκε με προσοχή και την δέουσα επιμέλεια , λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες , σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις και εισηγήσεις τόσο της διοίκησης του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών , όσο και της Τροχαίας Κηφισιάς.

Στην υλοποίηση του σχεδίου σε επιχειρησιακό επίπεδο εκτός του Πυροσβεστικού Σώματος , το οποίο διέθεσε δύο ( 2 ) πυροσβεστικά οχήματα μετείχαν και τα πέντε ( 5 ) κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας του Δήμου , ο ΣΠΑΠ , τα Λατομεία Διονύσου και η ομάδα Άμεσης Επέμβασης Δήμου Βύρωνα με συνολική δύναμη :
- δέκα ( 10 ) πυροσβεστικών οχημάτων ,
- τεσσάρων ( 4 ) υδροφόρων οχημάτων ,
- ενός οχήματος μεταφοράς προσωπικού ,
- τριών ( 3 ) δικύκλων συντονισμού και
- εβδομήντα πέντε ( 75 ) εθελοντών.

Από τις 16.30 της Παρασκευής που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα, μέχρι τις 01.30 του Σαββάτου , που έληξαν , άπαντες οι εθελοντές λειτούργησαν υποδειγματικά , επιδεικνύοντας αξιέπαινο ζήλο και επαγγελματισμό , εξυπηρετώντας κατά τον καλύτερο τρόπο τις χιλιάδες των θεατών , αποτελώντας έτσι «άθελά» τους την καλύτερη διαφήμιση για το Δήμο Διονύσου σε πανευρωπαϊκό , πλέον , επίπεδο.

Αψηφώντας την κούραση , λόγω αφ’ ενός της πολύωρης ορθοστασίας και αφ’ ετέρου του σκονισμένου περιβάλλοντος , οι εθελοντές εργάστηκαν συνειδητά , ώστε η όλη διοργάνωση να κυλίσει ομαλά , χωρίς να δημιουργηθεί όχληση στους κατοίκους , αλλά και χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες των επισκεπτών του Δήμου.

Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν «οι αντοχές» των Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας , αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό τους επίπεδο και την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και εθελοντών.

Μία ευχάριστη είδηση , στην πλήξη, ρουτίνα και στο γκρίζο της καθημερινότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους !

* Ο κος Κούνης είναι ο Πρόεδρος των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης (ΕΔΔΔ) με έδρα τη Ροδόπολη.