50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΤΕΛ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Θετική εξέλιξη η απόφαση της ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε. για μείωση της τιμής των εισιτηρίων των μαθητών της Ανατολικής Αττικής κατά 50% για όλες τις διαδρομές...
 
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε. Γεώργιο Παπαδομιχελάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας είχε τη Δευτέρα 23 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν το θέμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων για τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής κατά 50% στα δρομολόγια που εκτελεί το ΚΤΕΛ στην περιοχή. Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων της Ανατολικής Αττικής και της από 13-5-2016 επιστολής που απέστειλε στη διοίκηση της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε., με την οποία της κοινοποιούσε σχετικό υπόμνημα των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ανατολικής Αττικής και συγχρόνως ζητούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να ισχύσει και για την Ανατολική Αττική η ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών της περιοχής με την εξασφάλιση μειωμένου (μισού) εισιτηρίου για τις μετακινήσεις τους με το ΚΤΕΛ, ώστε να μπορούν οι οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν στο κόστος της καθημερινής μεταφοράς των παιδιών τους, ο κ. Φιλίππου επεδίωξε συνάντηση με τους υπεύθυνους του συγκοινωνιακού φορέα προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς της περιοχής.

Η διοίκηση της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε., κατανοώντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά, αποδέχθηκε το εν λόγω αίτημα και ανακοίνωσε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι άμεσα, από 1η Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή η μείωση της τιμής του εισιτηρίου (μισό εισιτήριο) για τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία θα εκδώσουν ειδικό δελτίο μαθητικής ταυτότητας για τους μαθητές, το οποίο εκείνοι θα πρέπει να επιδεικνύουν για την εξασφάλιση μειωμένου (μισού) εισιτηρίου.