ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ. ΖΑΜΑΝΗ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR, ΓΙΑ ΤΑ "HOT SPOTS" !


Πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί μας ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος με αφορμή το πολύ σοβαρό ζήτημα της πιθανολογούμενης δημιουργίας "Hot Spots" για την εγκατάσταση προσφύγων εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου, έκανε την ακόλουθη αποκλειστική δήλωση: "Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτή τη στιγμή η κεντρική διοίκηση δεν έχει επισήμως ζητήσει από το Δήμο Διονύσου να υποδείξει σημεία για εγκατάσταση Hot Spots εντός των ορίων του. Ωστόσο, δεν θέλω να πω με αυτό ότι αγνοώ...
τις πληροφορίες που διαρρέονται για πιθανά σημεία όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν Hot Spots.

Σε συνέχεια της παρουσίας μου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αλλά και της χθεσινοβραδινής συνάντησης που είχα έως αργά τη νύχτα με τους αντιδημάρχους του Δήμου Διονύσου, η εκπεφρασμένη θέση μου είναι ότι δεν πρόκειται να δεχθώ τετελεσμένα στο θέμα των προσφύγων. Όπως εξήγησα και  στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, το συνάδελφο κο Η.Γκότση, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, ο Δήμος Διονύσου είναι διατεθειμένος να συμβάλει προκειμένου να βοηθήσει στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και να φιλοξενήσει υπό προϋποθέσεις ένα αριθμό από αυτούς, η όποια λύση όμως θα πρέπει λαμβάνει υπόψη και τις δικές μας θέσεις. Άλλωστε δεν μπορεί να περάσει και κυρίως να υλοποιηθεί καμία λύση που να έρχεται σε κόντρα με την κοινωνία, κάτι που είδαμε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου υπήρχαν πολύ σοβαρές αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων.

Συνεπώς, ο ρόλος μας θα πρέπει να είναι αποφασιστικός και όχι γνωμοδοτικός. Για παράδειγμα αναφέρω το θέμα της χρηματοδότησης. Ο Δήμος μας, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση αλλά και πλαίσιο συνεννόησης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να συνεισφέρει οικονομικά, εφόσον υπάρξει ανάγκη, λ.χ. για αγορά σκηνών και εξοπλισμού. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι την ίδια στιγμή να αποδεχθούμε να πηγαίνουν τα χρήματα στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προς διαχείριση και όχι στη δημοτική αρχή της περιοχής, δηλαδή κατ'επέκταση στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Επίσης, τα Hot Spots δεν μπορεί να δημιουργηθούν δίπλα σε σχολεία ή σπίτια. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και λογικής.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιδιώξω Διαπαραταξιακή Επιτροπή με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου το ζήτημα των προσφύγων θα τεθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις".

ΠΠ