ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΖΑΜΑΝΗ


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ" -   ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ"... 



ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ : ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑΤΟΥ

Ανακοινώθηκαν χθες από τον νέο Δήμαρχο Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, οι νέοι Αντιδήμαρχοι καθώς και ο προτεινόμενος για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι θα παραλάβουν καθήκοντα από 1 Σεπτεμβρίου.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση η επιλογή των προσώπων για τα θέσεις ευθύνης ήταν, κατά 70%, η αναμενόμενη, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί.

Ενδιαφέρουσες επιλογές, αξιόλογες και με θετικές προοπτικές θα χαρακτήριζα τις τοποθετήσεις των κ.κ. Κοκμοτού (Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και Μπάση (Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας) στους συγκεκριμένους τομείς ευθύνης, αφενός λόγω της γνώσης του αντικειμένου, λαμβάνοντας υπόψη και την διαχρονική ενασχόλησή τους με αυτά τα θέματα και αφετέρου με την εκτιμώμενη (αρχικά διαφαινόμενη και «πολλά υποσχόμενη») δυνατότητα ή προοπτική συναίνεσης και συνεργασιών.

Αναμενόμενη και η τοποθέτηση της κα Ταουξή (Τεχνικών Υπηρεσιών & Υποδομών) κυρίως λόγω της πολυετούς και αδιάλειπτης συμμετοχής της στα δημοτικά δρώμενα.

Άγνωστη σε εμένα αλλά με θετική αρχικά προσέγγιση η επιλογή του κ. Λυρούδια (Χωροταξίας & Πολεοδομίας) με μοναδικό κριτήριο της κρίσης μου το βιογραφικό του και η έξωθεν καλή μαρτυρία «πολιτικών του αντιπάλων» στα δημοτικά δρώμενα της κοινότητας Διονύσου.

Αναμενόμενες αλλά και «αμφιλεγόμενες» οι τοποθετήσεις των κ.κ. Υφαντή (Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού) και Μαγγίνα (Οικονομικής Διαχείρισης) για διαφορετικούς βέβαια λόγους η κάθε μία. Πλούσιο βιογραφικό αλλά με μικρή έως ανύπαρκτη προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία. Η κα Μαγγίνα με περιορισμένη ενασχόληση λόγω «αποξένωσης» και επαγγελματικών υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας και ο κ. Υφαντής με απουσία έμπρακτου κοινωνικού έργου αλλά με ενδιαφέρουσες «θεωρητικές» προσεγγίσεις, αποτελεί η αποτελεσματικότητά τους, στοίχημα και για τους ίδιους και για τον νέο Δήμαρχο που τους επέλεξε.

Με πολλά ερωτηματικά, αντικρουόμενες προσεγγίσεις και «θορυβώδης» η επιλογή του κ. Γιανουλάτου ως πρόταση για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Με «πολυτάραχη» , «εκρηκτική» και με πολλές αντεγκλήσεις προηγούμενη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση της Σταμάτας, σε καμία περίπτωση δε προδιαθέτει και δεν προδηλώνει, δυνατότητα σύνθεσης, συναίνεσης και το κυριότερο ευρείας αποδοχής μεταξύ των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Θεωρώ μεγάλο πλήγμα για την νέα δημοτική αρχή με το «καλημέρα» και στο πρώτο συμβολικό και σημειολογικό ΔΣ για την εκλογή προεδρείου , η «κορυφαία» διαδικαστική επιλογή του προέδρου να ψηφιστεί μόνο από τους 25 συμβούλους της πλειοψηφίας.

Στα αρνητικά, κατά την άποψή μου, των επιλογών για τις θέσεις ευθύνης συγκαταλέγεται και η «αγωνιώδη» ισορροπία του νέου Δημάρχου για «γεωγραφική» κατανομή των θέσεων που «οδήγησε» και στην επιλογή του Προέδρου του ΔΣ. Δείγματα αδυναμίας και παλαιάς νοοτροπίας διοίκησης που θεωρητικά είχαν καταδικαστεί αλλά στην πράξη;;;;;;

Καλή δύναμη και δημιουργική εκπλήρωση των καθηκόντων για το καλό όλων μας.

Υ.Γ. Συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες η πρόταση ή ο σχεδιασμός κατάργησης των ΝΠΔΔ του Δήμου «ΘΕΣΠΙΣ & «ΕΣΤΙΑ». Εκ πρώτης όψεως αναρωτιέμαι αν η διοικητική διάρθρωση του δήμου αποτέλεσε προεκλογικό σχεδιασμό και πρόταση από τη νέα Δημοτική Αρχή που «ατυχώς» δεν γνωστοποιήθηκε στους δημότες ή αιφνιδιαστική επιλογή της μετεκλογικής θητείας. Επί του παρόντος δεν θα εμπλακώ σε συζήτηση-ανάλυση αν πρέπει να καταργηθούν ή όχι γιατί περιμένω να ακούσω τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Επιβάλλεται όμως να σχολιάσω άλλο ένα αρχικό δείγμα γραφής της διοίκησης ή τουλάχιστον… της επικοινωνίας.