ΔΑΔΙΟΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ". ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ...



Ακολουθούν τα σχετικά Δελτία Τύπου της "Δημοκρατικής Ανατροπής"


Ή θα διαχειριστούν τα απορρίμματα εμάς, ή εμείς, αυτά 

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων ανακυκλώσιμων ή μη.

Κατά την άποψή μας απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους. Εξακολουθεί να είναι ορατός ο κίνδυνος του να γίνει ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες με όποιες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους του δήμου μας οι οποίοι θα ενταχθούν στα πλαίσια της κεντρικής οικονομικής πολιτικής των μειώσεων των θέσεων εργασίας και των απολύσεων στο προσωπικό των ΟΤΑ μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε τόσο την ατομική ευθύνη όσο και την έλλειψη ελέγχου από τον δημόσιο φορέα στην πλημμελή προστασία της υγείας των εργαζομένων (γάντια, μάσκες, φόρμες, …) Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου έχοντας θέση της την προστασία των θέσεων εργασίας αλλά και τους τεράστιους κινδύνους που κρύβει η απόφαση του ΕΔΣΝΑ (υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική), τόσο σε επίπεδο κόστους που θα πληρώσουν οι δημότες της Αττικής, όσο και σε επίπεδο περιβαλλοντικής υποβάθμισης, χαρακτηρίζοντάς την “τεχνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο”, συνυπογράφει μαζί με άλλους φορείς το εξής κείμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου,
Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου


Η ΑΘΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Με την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς, η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων (ΕΠΣΑΝΑ) με την εντολή της Περιφέρειας, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση επίσημων αγώνων στα γήπεδα του δήμου μας, την κάλυψη των κενών των κτιριακών εγκαταστάσεων όσον αφορά την ασφαλή πρόσβαση του κοινού, την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ατόμων ΑΜΕΑ και την κάλυψη των αναγκών ατομικής υγιεινής. 

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα καμία ενέργεια για την έναρξη των εργασιών των παραπάνω, είναι σίγουρο ότι πολλά από τα γήπεδα του δήμου μας δεν θα πάρουν άδεια για να διοργανώσουν επίσημους αγώνες.

Με δεδομένο ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκε να κινητοποιηθεί για τα παραπάνω ευελπιστούμε πως η νέα δημοτική αρχή θα κάνει το χρέος της, καθώς οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και είναι ορατή η απαξίωση των αθλητικών μας χώρων.

Γραφείο Τύπου,

Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου