ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΤΟ EDIONYSOS.GR ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ  - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ...




Ακολουθεί η ανακοίνωση των "Ανοιχτών Οριζόντων" που εκδόθηκε τομεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουλίου.

"ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

O νέος δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης ανακοινώνει τους Αντιδημάρχους της νέας διοίκησης του δήμου, με στόχο να έχουν χρόνο να ενημερωθούν έγκαιρα και να προετοιμαστούν κατάλληλα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, που η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι θα είναι οι κάτωθι:

- Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας: κ. Αναστάσιος Μπάσης (του Μιχαήλ)

- Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού: κ. Ηλίας Υφαντής

- Αντιδήμαρχος Χωροταξίας & Πολεοδομίας: κ. Ευάγγελος Λυρούδιας 

- Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: κ. Βασίλειος Κοκμοτός 

- Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών: κ. Καλλιόπη Ταουξή – Χριστιανίδη

- Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης: κ. Στέλλα – Σοφία Μαγγίνα 

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο κ. Σπυρίδων Γιαννουλάτος." 

Δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των νέων αντιδημάρχων καθώς και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (τα στοιχεία έχουν αντληθεί από την ιστοσελίδα των "Ανοιχτών οριζόντων") σε μια προσπάθεια να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΣΗΣ (ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ)




















Γεννήθηκα και κατοικώ στον Διόνυσο , στην περιοχή της Ραπεντώσας Είμαι παντρεμένος με την Γιολάντα Λαγκαδά και έχουμε 2 παιδιά τον Μιχάλη και τον Βαγγέλη.

Με τα κοινά στο Διόνυσο δραστηριοποιούμαι από το 1968:

• 20 χρόνια πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Ραπεντώσας
• Ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου και επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο
• Ιδρυτικό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου και για 2 χρόνια μέλος στο Δ.Σ.
• 12 χρόνια κοινοτικός σύμβουλος , τα 7 από αυτά Αντιπρόεδρος της κοινότητας
• 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Δήμου Διόνυσου και Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
• 4 χρόνια τοπικός σύμβουλος της Δ.Ε. Διονύσου του καλικρατικού Δήμου Διονύσου.

ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ




















Ο Ηλίας Αρ. Υφαντής γεννήθηκε στη Σταμάτα το 1964 και κατοικεί στο Κρυονέρι. Με την σύζυγό του Χ. Χατζηκωνσταντίνου έχουν δύο κόρες, την Βασιλική και την Ειρήνη.

Απέκτησε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού και Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι Καθηγητής, Διευθυντής του Τομέα Ναυπηγικής & Ναυτικής Μηχανολογίας και μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Επί πλέον, έχει διατελέσει Κοσμήτορας της Σχολής επί δύο θητείες και Πρόεδρος του συλλόγου του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού επί επτά έτη.

Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων συνεργάζεται με το CranfieldUniversityκαι το MΙΤ και είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών (ASME, SAE, NewYorkAcademyofSciences,CenterforGasTurbineDiagnosticsandLifeCycleCost, NATOResearch & TechnologyOrganization).

Τέλος, ως Μελετητής και Σύμβουλος Μηχανικός, ασχολείται με θέματα διοικητικής και τεχνολογικής καινοτομίας και στρατηγικού σχεδιασμού.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ















Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Είναι παντρεμένος με την Λυδία Βαμβακερίδου και έχουν 4 παιδιά.

Αποφοίτησε το 1981 πρώτος, από τη σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και τιμήθηκε με τα βραβεία:
1. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΕΙΟ,
2. ΘΩΜΑΪΔΕΙΟ,
3. ΣΑΡΛΑ.

Από το 1982 έως το 1983 μαθήτευσε στο γραφείο του καθηγητή Παύλου Μυλωνά (Αποτυπώσεις και έρευνες των μνημείων του Αγίου Όρους).

Μεταπτυχιακός Υπότροφος Ι.Κ.Υ. κατά το διάστημα 1983- 1986, στο 17ο πρόγραμμα, για την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής στην επιστημονική περιοχή «Αναστήλωση και προστασία αρχιτεκτονικών μνημείων και διατηρητέων συνόλων».

Το 1989 ανηγορεύθη Διδάκτωρ Μηχανικός του ΕΜΠ (εισηγητής καθηγητής Δ. Ζήβας). Αντικείμενο διατριβής ήταν η σύνθεση Επιχειρησιακού Μοντέλου Επέμβασης σε προβληματικές περιοχές των πόλεων. Τίτλος διατριβής «Προστασία Αστικών Συνόλων- Θεωρητική και πρακτική έρευνα».

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και κάτοχος μελετητικού πτυχίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κείμενά του δημοσιεύονται συχνά στο περιοδικό «ΤΕΧΝΙΚΑ» και στο παρελθόν στο περιοδικό «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ». Έχει συγγράψει και εκδώσει το βιβλίο «Πολιτική και Επιστήμη στον πολεοδομικό σχεδιασμό» (1995) καθώς και έχει επιμεληθεί την Α' έκδοση του βιβλίου του Δ. Ζήβα «Τα μνημεία και η πόλη» (1991). Έχει εκπροσωπήσει το ΤΕΕ και τον ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ σε διάφορες επιτροπές και αποστολές. http://lyroudias.blogspot.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ





















 Γεννήθηκα το 1962 στην Αμυγδαλιά Δωρίδας του Νομού Φωκίδας και κατοικώ μόνιμα στην Άνοιξη από το 1986. Είμαι παντρεμένος με τη Ζωή Κοκμοτού του Ιωάννη (γέννημα θρέμμα Άνοιξης), με την οποία έχω αποκτήσει 3 παιδιά.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στους Παραδοσιακούς Χορούς και στον Κλασσικό Αθλητισμό.

Εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία . Υπηρετώ ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το 1987 έως σήμερα στη Β΄θμια Εκπαίδευση και επί πενταετία στο Τ.Ε.Ε. Κρυονερίου. Υπεύθυνος από το 1987 έως το 2000 στον Tομέα της Aθλητικής Eκπαίδευσης στις Σχολές Σ.Τ.Υ.Α – Σ.I.Ρ. και τη διοργάνωση των Στρατιωτικών Πρωταθλημάτων Υπαξιωματικών Σχολών.

Συμμετείχα επιτυχώς σε επιμορφωτικά Σεμινάρια πάνω στον τομέα του Αθλητισμού – Παιδαγωγικής – Ψυχοκινητικής.
- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, πρώην Δήμου Άνοιξης από 01/07/2007 έως 31/12/2010.
- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου από 01/01/2011 έως σήμερα.
- Μέλος 1ης Σχολικής Επιτροπής 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου –Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης από 07/02/2007 έως 31/12/2010.
- Μέλος 2ης Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Δήμου Άνοιξης από 07/02/2007 έως 31/12/2010.
- Εκπρόσωπος στο Δ.Σ της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής από 26/11/2008 έως 31/12/2010).
- Μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άνοιξης (Κ.Ε.Δ.Α Ο ΠΟΛΙΤΗΣ).
- Μέλος του Δ.Σ του Ν.Π Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Άνοιξης.
- Μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Δήμου Διονύσου για την διετία 2011 - 2012».
- Μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου για την διετία 2011-2012».

Οι μεγάλες μου αγάπες μετά την οικογένειά μου είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Υπήρξα αθλητής κλασσικού αθλητισμού (ταχύτητας - άλματα) στον Απόλλωνα Αθηνών και Χοροδιδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών.

Κατά καιρούς κατείχα θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα και Ταμία αντίστοιχα σε διάφορους πολιτιστικούς Συλλόγους. Οργανωτής πολλών εκδηλώσεων Κοινωνικού – Πολιτιστικού και Αθλητικού Περιεχομένου.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΑΟΥΞΗ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗ




















Γεννήθηκε στον Αγ. Στέφανο όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι αρχιτέκτονας και εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Χριστιανίδη πολιτικό μηχανικό και έχουν μια κόρη και έναν γιο.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στον πανελλήνιο σύλλογο αρχιτεκτόνων και στο ΤΕΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου όπου δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα ιδιαίτερα στο κέντρο παραδοσιακών χορών «ΕΜΕΛΕΙΑ».

Εξελέγη δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2002 του 2006 και του 2010.

ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ ΜΑΓΓΙΝΑ




















Στέλεχος Τράπεζας, Οικονομολόγος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Διονύσου.


ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ




















Είμαι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων.

Διετέλεσα: Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Υποδιευθυντής του Όπλου τεθωρακισμένων του Γ.Ε.Σ. Διοικητής της ΧΧΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Απόφοιτος σχολής πολέμου του στρατού ξηράς Α.Σ.Π. και της Πολεμικής Αεροπορίας. Απόφοιτος Σχολής Εθνικής Άμυνας. Απόφοιτος της Σ.Σ. Ξένων Γλωσσών.

Συμμετείχα στην βασική σύνθεση της μπάντας της φιλαρμονικής εταιρίας Λευκάδας .

Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Προπονήσου Σταμάτας επί 4 συνεχείς θητείες.

Επικεφαλής της Κοινοτικής Παράταξης ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ’’ . Εξελέγην Κοινοτικός Σύμβουλος Σταμάτας για την περίοδο 2007-2010. Έχω γνώση όλων των προβλημάτων της Δ.Ε Σταμάτας αλλά και των κυριοτέρων προβλημάτων των λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων.

Είμαι παντρεμένος με την Ζάννα Κατωπόδη και έχω δυο κόρες , την Νεκταρία Καθηγήτρια Γαλλικών-μεταφράστρια και την Δήμητρα καθηγήτρια φιλόλογο (Ιστορικό) και απόφοιτο της σχολής θεάτρου Καρόλου Κουν.