ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ !


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ-ΠΕΠΠΑ
Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, δύο μόλις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του... παραίτησε τον έως σήμερα αντιδήμαρχο Οικονομικών και υποψήφιο ευρωβουλευτή στις πρόσφατες ευρωεκλογές Νικόλαο Πέππα (ουσιαστικά τον απέπεμψε...

καθώς από την αλληλουχία των γεγονότων μόνο οικειοθελής δεν ήταν η αποχώρησή του)...

Ο κος Πέππας όχι μόνο αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη επιστολής παραίτησής του αλλά προέβη και σε μία πολύ βαριά καταγγελία περί πλαστογραφίας, ζητώντας μάλιστα τη διερεύνησή της από τις δικαστικές αρχές ! Ο κος Καλαφατέλης την ίδια στιγμή, μιλώντας πρώτα στο edionysos.gr, έκανε λόγο  για υποκρισία του πρώην αντιδημάρχου, ενώ αργότερα ο Δήμαρχος με νέα δήλωσή του στις εφημερίδες "Βορεινή" και "Οδός Διονύσου" του χρέωσε και αχαριστία ! Από την πλευρά του ο κος Πέππας προσπάθησε χωρίς επιτυχία, ελλείψει απαρτίας, να προεδρεύσει της Οικονομικής Επιτροπής ενώ ο Δήμαρχος με πρόσφατη σκληρή επιστολή του προς τον κο Πέππα, τον κάλεσε αφενός να ανασκευάσει τα όσα είπε περί πλαστογραφίας και αφετέρου να σταματήσει να παρακωλύει τη λειτουργία του Δήμου...

Το edionysos.gr θεωρεί πρώτα απ'όλα ότι και οι δύο (πολιτικοί) άνδρες θα αδικήσουν τον εαυτό τους εάν επιμείνουν στη συνέχιση αυτής της άνευ νοήματος, εκτιμούμε, κόντρας.

Τώρα δύο λόγια επί της ουσίας:

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ: 

Είναι πράγματι αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε Δημάρχου να αποφασίζει ποιοι αντιδήμαρχοι θα τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κος Καλαφατέλης ανεξάρτητα από το αν υπήρχε ή όχι υπογεγραμμένη επιστολή του κου Πέππα (εμείς δεν θα μπούμε σε κυνήγι μαγισσών για το αν ήταν πλαστή ή όχι) όφειλε τουλάχιστον να του κάνει ένα τηλέφωνο και να τον ενημερώσει για την απόφασή του. Από τις πληροφορίες που έχουμε δεν του τηλεφώνησε και αυτό ήταν λάθος του.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΕΠΠΑ:

Εκτιμούμε ότι τον εξόργισε η αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών κυρίως γιατί υλοποιήθηκε τώρα, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του. Από την άλλη μεριά θα τολμήσουμε να πούμε ότι στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστό ότι ο κος Πέππας δεν στήριξε στις πρόσφατες εκλογές την "Ενωτική Πρωτοβουλία", παράταξη με την οποία και εξελέγη. Αυτό φυσικά είναι δικαίωμά του αλλά εφόσον δεν τον εξέφραζε η δημοτική αρχή όφειλε να έχει αποχωρήσει από μόνος του πολύ νωρίτερα. Εάν είχε προβεί σε αυτή την κίνηση, θα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του, δυστυχώς όμως δεν το έπραξε. 

Στο δια ταύτα τώρα, είναι τουλάχιστον  λυπηρό δύο πρώην στενοί συνεργάτες να αλληλοκατηγορούνται δημόσια και μάλιστα με τόσο βαριές κατηγορίες. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει τώρα, αν όχι χθες. Σε διαφορετική περίπτωση θα βγουν χαμένοι και οι δύο και είναι κρίμα γιατί θεωρούμε ότι με τη σπουδαία εμπειρία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν !

Ας μην σπαταλούν άλλο λοιπόν το πολιτικό τους κεφάλαιο...