ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΟΝΟ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ...


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου,με σκοπό την ενημέρωση του για τα προβλήματα των σχολείων και γενικότερα της Παιδείας καθώς και για τις θέσεις και απόψεις της Ένωσης για την επίλυση τους.

Τα μέλη του ΔΣ συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την εκλογή του και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται δίπλα στην Δημοτική Αρχή για κάθε θέμα που θα αφορά την έρρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, πάντα όμως στην κατεύθυνση της στήριξης της Δημοσίας και Δωρεάν Παιδείας ανεξαιρέτως για όλα τα παιδιά.

Στην αρχή της συζήτησης τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων επανέλαβαν το αίτημα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για θέματα παιδείας.

Ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν: 

 Οι παραχωρήσεις των σχολικών χώρων και τα καλοκαιρινά camp.Το ΔΣ επανέλαβε την πρόταση του να γίνονται κάτω από την αιγίδα του Δήμου δωρεάν για όλα τα παιδιά με κατάλληλο προσωπικό και με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ο κος Ζαμάνης συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις παραχωρήσεις με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των παιδιών. 

 Επισκευές και συντηρήσεις σχολείων .Να προχωρήσει η εργολαβία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που εκκρεμεί από πέρυσι.

 Κτηριακές ανάγκες που πρέπει να επιλυθούν (Δημοτικό Δροσιάς, 2ο Δημοτικό Κρυονερίου, 2ο Δημοτικό Διονύσου , αίθουσες στο Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου , μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων Αγ Στεφάνου, 3ο Δημοτικό στον Αγ Στέφανο ,νέα σχολική μοναδα Β/θμιας στον Αγ. Στέφανο, κλπ).

 Καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων  Πέρυσι το 3ο Νηπ/γειο Άνοιξης και το 3ο Δροσιάς καταργήθηκαν αφού δεν δόθηκαν χώροι από το Δήμο για την στέγαση τους . Το 4ο Νηπ/γείο Αγ. Στεφάνου και το 3ο Ολοήμερο του Κρυονερίου είναι σε αναστολή, όταν πάνω από 70 νήπια Β ηλικίας βρίσκονται έξω από το Δημόσιο Σχολείο.

 Αναφερθήκαμε στα προβλήματα της νεολαίας και την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων που να ψυχαγωγείται και να παράγει πολιτισμό ,τέχνη και αθλητισμό (στέκι νεολαίας, μπασκέτες και γήπεδα 5χ5,μουσικές βραδιές, κλπ).

 Αναφερθήκαμε στη συνεργασία της Ένωσης με το ΚΕΘΕΑ για τα προγράμματα σχετικά με ναρκωτικά και αλκοολισμός και ζητήσαμε και την συμβολή του Δημοτικής Αρχής.

 Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ζητήσαμε να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καμιά κεραία κοντά σε σχολεία του Δήμου μας.

 Την καλύτερη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και ουσιαστικό ρόλο στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

 Την συμβολή της Δημοτικής Αρχής στη σύσταση του Περιφερειακού Ιατρείου Αστικού Τύπου του οποίου το ΦΕΚ έχει βγει ,απαραίτητο για το Δήμο μας (για συνταγογράφηση φαρμάκων, Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητών, Εμβολιασμός, Πρώτες Βοήθειες κλπ)

 Τον εξοπλισμό των σχολείων του Δήμου μας με υλικοτεχνική υποδομή για την ανάπτυξη της ρομποτικής.

Ο κος Ζαμάνης μας είπε ότι μελετά λύσεις σχετικά με τα προβλήματα που αναφέρθησαν και θα μας τις ανακοινώσει σε επόμενη συνάντηση.

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία μας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει το αίτημα της άρσης της αναστολής των δυο Νηπιαγωγείων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/7/2014.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 3/7/2014 

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου κατέθεσε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στα νηπιαγωγεία του Δήμου μας που για άλλη μια χρονιά νήπια Β ηλικίας βρίσκονται έξω από το δημόσιο σχολείο, όταν την ίδια στιγμή στο Δήμο μας καταργούνται Νηπιαγωγεία και αναστέλλονται και ζήτησε να διαβαστεί από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και έγινε .

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημα μας δεν στηρίχτηκε από καμιά άλλη παράταξη παρ' ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχε μοιραστεί η επιστολή της Ένωσης σε όλες τις παρατάξεις.

Δεν στηρίχτηκε ούτε και από τον κο Ζαμάνη όπως μας είχε υποσχεθεί την προηγούμενη μέρα στη συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης.

Ο Δήμαρχος κος Καλαφατέλης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι θα μελετήσουν το θέμα αλλά για τα νήπια που δεν βρήκαν θέση στο Δημόσιο σχολείο θα συνεργαστούν με τον κο Ζαμάνη για να λειτουργήσουν οι δύο νέοι παιδικοί σταθμοί του Κρυονερίου και Ροδόπολης.

Η πρόεδρος της Ένωσης ζήτησε να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε ότι δεν είναι λύση ενώ υπάρχει υποδομή να κλείνουν σχολεία και να παραπέμπουμε τους γονείς και τα νήπια σε παιδικούς σταθμούς που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την λειτουργία τους.

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες αυτής της ηλικίας δεν καλύπτονται από τους παιδικούς σταθμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα μας .Το θέμα που αφορά τόσα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους δεν θεωρήθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ σοβαρό. 

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων θα συνεχίσει μαζί με τους γονείς την προσπάθεια του για να βρουν μια θέση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο όλα τα νήπια του Δήμου μας.